Til hovedinnhold

DxO Optics Pro i forbedret versjon

Oppgradert for å takle Nikon D800 og D800E.

DxO har lansert en ny versjon av sitt bildebehandlingsprogram, DxO Optics Pro 7.5. Nytt er blant annet at programmet nå er tilgjengelig i 64-bit versjoner. Dette gjør at programmet kan håndtere større datamengder, blant annet fra kameraer som Nikon D800 og Nikon D800E.

Les også: DxO lanserer Optics Pro 7

Da DxO lanserte versjon 7 av Optics Pro var en av nyhetene at programkoden var renskrevet og forbedret, noe som skulle gjøre programmet inntil fire ganger raskere. I versjon 7.5 er dette ytterligere forbedret ved at programmet nå tilbys i 64-bit versjoner, noe som visstnok skal gjøre programmet enda raskere enn tidligere versjoner. I følge produsenten er 64-bit versjoner nødvendig for at programmet skal kunne takle den enorme datamengden fra kameraer med veldig høy oppløsning, som Nikons nyeste fullformatsmodeller.

Les også: Billig bilderedigering til Windows-brukere

I tillegg har det kommet støtte for en rekke nye kamera- og objektivprofiler, slik at programmet gjenkjenner for eksempel et objektiv og retter automatisk opp vignettering, fargefeilbrytning og fortegning. DxO Optics Pro 7.5 er tilgjengelig både for Windows og Mac OS X, men Windows-versjonen har fått en del nye forbedringer. Blant disse forbedringen er nye tastatursnarveier, enklere og forbedret filtermeny samt at zoom-verktøyet har blitt forbedret.

Les også: På jakt etter nytt bilderedigeringsprogram?

DxO Optics Pro 7.5 kan lastes ned fra produsentens hjemmeside. Er man usikker på om man vil kjøpe programmet kan man laste ned en prøveversjon som er tilgjengelig i 30 dager. Programmet er tilgjengelig i to versjoner, en standardversjon og en eliteversjon. Ut juni er det 33 prosent rabatt på de to versjonene, slik at man kan skaffe seg programmet til en redusert pris. Prisene er omtrent 600 norske kroner for standardversjonen og omtrent 1200 norske kroner for eliteversjonen.

Kilde: www.photographyblog.com

annonse