Til hovedinnhold

DxO lanserer Optics Pro 7

Skal være opptil fire ganger raskere enn tidligere versjoner.

DxO har annonset en ny versjon av sitt bildebehandlingsprogram Optics Pro. I den nye versjonen, som er nummer syv i rekken, er det gjort en del forandringer fra de tidligere versjonene.

Les også: DxO Optics Pro i ny versjon

Den store oppdateringen er i følge DxO at programkodene er skrevet om, for å forbedre stabilitet og hastighet. Sistnevnte skal utgjøre en vesentlig forskjell for brukeren, og DxO mener at programmet skal være opptil fire ganger raskere enn tidligere versjoner.

Programmet er kjent for sin RAW-konverter og sine korreksjonsfunksjoner for forskjellige objektiver. Det er derfor viktig at slike programmer blir oppdatert jevnlig, slik at de til enhver tid støtter nye kameraer på markedet. I versjon syv har syv nye kameraer fått støtte; Fujifilm X100, Nikon P7100, Sony Alpha 77, NEX-C3 og NEX-5N. I tillegg er det lagt inn støtte for over 300 nye objektiver.

Det nye grensesnittet til DxOs Optics Pro 7.

Den nye versjonen har ulike funksjoner for å forbedre bilder. I tillegg til å korrigere feil i objektivet som fargefeilbrytning, vignettering og fortegning, bruker også programmet informasjon om hvert enkelt objektiv når man skal korrigere andre ting.

I funksjonen Lens softness tool benyttes dette for å ivareta bildets naturlige bokeh uavhengig av objektiv og kamerahus. I tillegg har versjon syv fått nytt grensesnitt og oppdateringen av programkoden har gjort det enklere for brukeren når bilder og prosjekter skal lagres. I tillegg loves vi en en mer oversiktig arbeidsflyt.

Programmet bruker objektivinformasjon for å beholde en naturlig bokeh ved bruk av funksjonen "Lens Softness tool".

DxO Optics Pro 7 vil være tilgjengelig for salg fra onsdag 30. november, og kan kjøpes fra deres hjemmeside. I tillegg gir DxO en liten julegave til alle som kjøper, i form av 33 prosent rabatt frem til julaften. Alle som har kjøpt Pro Optics 6 etter 1. september får også oppgradere til den nye versjonen gratis.

Hvis man lurer på om man skal kjøpe DxO Optics Pro 7 er det mulig å laste ned demo fra denne siden, som man kan bruke i 30 dager.

Les også: ANBEFALING: Julegavetips: Til fotografen som har alt

Les også: ANBEFALING: Julegavetips: Kompaktkamera

Kilde: www.dpreview.com

annonse