Til hovedinnhold

Billig bilderedigering til Windows-brukere

Sagelight tar opp kampen mot de etablerte programmene.

Er du en av dem som kvier deg for å bruke mye penger på bildebehandlingsprogrammer som Adobe Photoshop, Adobe Lightroom og Aperture? Da er kanskje Windows-programmet Sagelight noe for deg. Det koster riktignok penger, men for skarve $39.95 har du et livstidseksemplar av programmet. Nå har utviklerne bak programmet sluppet versjon 4.3, og vi vil fortelle deg litt om hva du kan få ut av programmet.

Er du interessert i et bilderedigeringsprogram som er helt gratis? Nå er ny GIMP lansert.

I tillegg til å tilby vanlige bildebehandlingsverktøyer er også Sagelight en RAW-fremkaller. Om en kort tid vil programmet splittes opp i to forskjellige serier, i en entusiast- og en standardversjon. Utviklerne kaller programmet et "raskt sanntids 48-bits-program". Nyheter i versjon 4.3 er blant annet flere HDR-funksjoner.

Slik ser Sagelight versjon 4.0 ut.

Brukergrensesnittet ser litt ut som en hybrid mellom Photoshop og Lightroom, selv om Sagelight sitt designbudsjett på ingen måte kan ha vært i nærheten av Adobes. Sagelight tilbyr en del av funksjonaliteten som tilbys i de to Adobe-programmene, men selvfølgelig er også mye utelatt. Til prisen ser det riktignok ut som et spennende alternativ, selv om det må nevnes at prisene på både Aperture og Lightroom har blitt betraktelig lavere det siste året, så prisdifferansen er mindre enn før. Samtidig har Sagelight noe funksjonalitet som Lightroom ikke har, siden Lightroom støtter seg på Photoshop for flerlags-redigering og andre tidskrevende oppgaver.

Resultat av å bruke funksjonen "tone blender".

Originalbilde.

Sagelight tilbyr blant annet flerlags-redigering, samt mulighet til å redigere i mange forskjellige fargerom. Kurvefunksjon med sanntids-histogram er dessuten på plass. I tillegg har bildebehandlingsprogrammet flere effekter, blant annet en bokeh-funksjon, som kan etterligne liten dybdeskarphet og skape bokeh, som er sirkulære høylys-former ute av fokus. Programmet tilbyr også en tilt-shift-funksjon. Programmet har forøvrig det meste et standard bildebehandlingsprogram bør ha på plass.
Vil du lese mer kan du besøke hjemmesiden til Sagelight. Som tidligere nevnt er programmet ikke kompatibelt med Mac.

annonse