Til hovedinnhold

Reduserer prisen på Lightroom

Samtidig som versjon 4 slippes.

Adobe

For litt siden kunne vi fortelle at Lightroom 4 var rett rundt svingen, og nå er det altså her, endelig. Versjon 4 av det populære programmet for arkivering og redigering av bilder har denne gangen fått en heftig oppgradering. Men prisen? Jo, den er nedgradert!

Nye muligheter
Lightroom 4 har fått en del nye funksjoner for stillbildefotografene blant oss, og blant annet er det nå nye muligheter for å få best mulig dynamikkomfang ut av bildene dine, samt arbeide med å beholde detaljene i både høylys og skygger. I tillegg har man nå fått på plass ny og bedre automatisk justering av eksponering og kontrast, og flere muligheter til å justere ting i bare deler av bildene, i stedet for hele. Dette gjelder nå også reduksjon av bildestøy, fjerning av moiré, og justering av hvitbalansen.

Også andre deler av Lightroom har blitt forbedret i versjon 4. Blant annet gjelder dette bokmodulen, og programmet har i tillegg fått en egen kartmodul for GPS-merkede bilder.

Videoredigering
For første gang har du nå også fått muligheten til å redigere video i Lightroom. Mange av de samme justeringsmulighetene som du er vant til å bruke på stillbilder vil nå også være tilgjengelige på videofiler, og du kan nå klippe sammen videoklipp, trekke ut enkeltbilder, og ellers redigere videoklippene dine direkte i Lightroom. Etterpå kan du eksportere de ferdige filmene som en H.264-fil, eller publisere dem direkte i Facebook eller Flickr.

Støtte for nye kameraer
Som vanlig for en Lightroom-oppdatering følger det også med støtte for en rekke nye kameraer. Her er listen:

Komplett liste over hvilke kameraer som er støttet av Lightroom 4 finner du hos Adobe, her.

Lavere pris
Som om ikke det var nok, har Adobe også satt ned prisen til nesten det halve. Fullversjon vil i USA komme på $149, mens en studentversjon eller oppgradering vil komme på $79.

Oppdatering:
Norsk pris ser ut til å bli kr 1087,50 ink mva for fullversjon, eller kr 612,50 for oppgraderingsutgaven.

annonse