Google fjerner nå 1500 piratlenker i minuttet

Søkegiganten opplever rekordstort antall forespørsler om fjerning av lenker.

Som et sentralt punkt i den tiltakende kampen mot piratkopiering mottar søkegiganten Google mange forespørsler om fjerning av lenker til det man mener er opphavsbeskyttet materiale. Antallet slike forespørsler har vokst voldsomt de siste årene, og nå melder TorrentFreak om en ny «milepæl».

Som man kan se av Googles egen innsynsrapport lå det ukentlige antallet forespørsler i uken som startet den 9. november på cirka 15,6 millioner.

1500 per minutt

Dette tilsvarer omtrent 2,2 millioner forespørsler om dagen, som igjen er det samme som litt over 1500 forespørsler hvert minutt. Til sammenligning fikk selskapet kun 150 000 forespørsler i den tilsvarende uken i 2011, som utgjør cirka 15 forespørsler i minuttet.

Graf som viser økning i antall forespørsler fra 2011 og frem til i dag. Foto: Google

Tallet skal også være en dobling sammenlignet med samme periode i fjor. Kurven har med andre ord bare gått bratt oppover helt siden Google begynte å publisere tallene via sin innsynsrapport for litt over fire år siden.

I forespørslene som Google har mottat bare den siste måneden har selskapet blitt bedt om å fjerne til sammen 66 millioner nettadresser, fordelt på over 72 000 spesifiserte domener. Antallet rettighetshavere som har sendt forespørslene ligger på 5500 stykker.

Over én milliard forespørsler til sammen

Mer eller mindre samtlige av forespørslene ser ut til å omfatte torrent- og piratsider, hvor nettopp ordet «torrent» går igjen på mange av nettadressene. Thepiratebay.se er også å finne på den meget lange listen, et domene som per 24. november omfatter cirka 3,6 millioner adresser som Google er blitt bedt om å fjerne.

Som vi meldte i begynnelsen av denne måneden har Google også nylig passert en milepæl når det gjelder det totale antallet forespørsler, som etter TorrentFreaks beregninger nå skal ligge på intet mindre enn én milliard siden 2012.

Men det er ikke bare-bare å stenge et piratnettsted:
Popcorn Time er visst på vei tilbake igjen »

Les også
Google fjerner piratlenker som aldri før
Les også
Google kan ha fjernet en milliard sider
Les også
Ekstrem økning i antall fjernede «pirat»-lenker for Google
Les også
Nå har Google fjernet to millioner Pirate Bay-lenker
annonse