Til hovedinnhold

Ekstrem økning i antall fjernede «pirat»-lenker for Google

Bransjen legger på press for å fjerne våpnene til piratene.

Google / txking / Shutterstock.com

Hvert år blir Google bedt om å fjerne lenker til «pirat»-sider som krenker rettighetshavernes innhold. I 2014 ble et rekordår for Google i så måte, der antall forespørsler økte med vannvittige 75 prosent, melder TorrentFreak.

Fra å kun fjerne en håndfull slike lenker tilbake i 2008, er det nå daglig mange, mange henvisninger til nettsider med uærlige hensikter som blir fjernet. Alene viser det seg at den britiske musikkindustrien står bak 60 millioner slike rapporterte lenker.

Nesten én million hver dag

Google selv går ikke ut med disse tallene, men TorrentFreak hevder å sitte på pålitelig informasjon. Stemmer disse tallene viser det seg at søkegiganten måtte fjerne over 345 millioner lenker i 2014.

Det betyr altså at det er nærmere én million «pirat»-lenker som fjernes hver eneste dag. Med andre ord ligger ikke lenger rettighetshaverne på latsiden når det gjelder å beskytte innholdet sitt – noe som var tilfelle for noe år tilbake.

Hemmelig plan for å stoppe piratene ble lekket

Tidligere i år ble det lekket detaljer rundt hvordan bransjen hadde tenkt å gå frem for å få has på de som ulovlig tukler med deres åndsverk. Overraskende nok var det ikke torrentbrukerne som stod første på prioriteringslisten.

I stedet var det blant annet skylagringstjenester, strømmetjenester og apper som fokuset skulle rettes mot.

En av de tre grunnleggerne av The Pirate Bay er klar i sin tale:
Peter Sunde håper nettstedet forsvinner for godt »

(Kilde: Torrentfreak)

annonse