Vift med hendene for å kontrollere TV-en

Vi har tidligere skrevet om teknologi som gjør at man kan kontrollere TV-en med enkle håndbevegelser alene – og nå kommer Panasonic på banen ved sin annonsering av Panasonic Viera DMP-HP200.

DMP-HV200

DMP-HP200 er, i følge Panasonic, verdens første håndbevegelseskontrollerte TV – noe som betyr at man ikke behøver å bruke fjernkontroll eller å ta på skjermen for å utføre grunnleggende operasjoner.

Man kan skifte kanaler ved å vifte hånda si til høyre eller venstre 5-10 cm foran skjermen, takket være de to bevegelsessensorene TV-en kommer utstyrt med. Volumet kan også bli endret ved å bevege hånda til det øvre høyre hjørnet av skjermen for økt lydstyrke og mot øvre venstre hjørne for å dempe lyden.

Ideell for matlaging?

Panasonic har uttalt at TV-en hovedsaklig er ment for bruk på kjøkkenet – slik at man skal slippe å måtte vaske hendene for å eventuelt skifte kanal eller endre volum mens man lager mat og ser på TV samtidig. Den nettkompatible TV-en kan også bli brukt til å koble til en spesiell japansk nettside for matlaging, levert av Panasonic.

DMP-HP200 er portabel og vanntett, og har en forholdsvis liten størrelse med sine 10,1 tommer. Skjermoppløsningen er på 1024x600, og LCD-TV-en har også en innganger for SDXC og USB 2.0, samt en medfølgende fjernkontroll hvis man ønsker å bruke det. Det følger i tillegg med en valgfri batteripakke som gir TV-en en levetid på 3,5 timer uten tilkobling av strøm.

TV-en vil i første omgang bli tilgjengelig i Japan fra mars og få en veiledende pris som tilsvarer mellom 3400 og 3700 norske kroner.

(Kilder: Akihabaranews, CrunchGear, Engadget, TFTS)

Les også
Portabel TV med mange muligheter
Les også
Her er Panasonics nye flaggskip
Les også
Første 3D-LED fra Panasonic
Les også
Slå på TV-en med håndbevegelser
Les også
Første portable 3DTV
annonse