Til hovedinnhold

Slå på TV-en med håndbevegelser

Det er kanskje bare et spørsmål om tid før febrilsk leting etter fjernkontroller er en saga blott. Nå har et team fra National Taipei University of Technology i Taiwan utviklet en helt ny brikke som gjør det mulig å kontrollere elektroniske apparater kun ved hjelp av enkle håndbevegelser.

Den bittelille brikken kan installeres i TVer, stereoanlegg, aircondition-apparater og lignende og gjør at brukeren både kan slå av og på og justere innstillinger ved å bruke ulike håndsignaler. Detaljene omkring hvordan det hele fungerer forblir dog noe uklare inntil videre.

Bevegelsessensitivitet er som kjent ikke noe nytt fenomen, og det finnes flere konkurrerende konsepter, men ifølge professoren som ledet prosjektet skal denne nye brikken visstnok være raskere, billigere og ikke minst mer motstandsdyktig mot signalforstyrrelser, som er en stor utfordring i utviklingen av slik teknologi.

Et team på syv universitetslærere brukte ett år på å utvikle brikken, og meningen er å selge den til elektronikkprodusenter for installasjon i ulike forbrukerprodukter og også til forbrukere som selv kan installere brikkene i eldre apparater som de allerede eier.

Det er ennå høyst uvisst når vi eventuelt får se brikken i aksjon, så vi må nok sette vår lit til den gode gamle fjernkontrollen en stund ennå.

(Kilde: Itworld)

annonse