Nyhet

Her er Panasonics nye flaggskip

Panasonic VT30

En av de beste flatskjermene på markedet per i dag er Panasonics plasmamodell VT20. I løpet av en måneds tid kommer arvtageren VT30. Vi tok turen til London for å se nærmere på det nye flaggskipet.

Kort om Panasonic VT30

Den nye VT30-serien har blitt THX-sertifisert både for 2D og 3D, og er betraktelig tynnere ved hjelp av NeoPlasma-teknologi. Noe som resulterer i en tykkelse på cirka tre centimeter. Skjermen er utstyrt med 600 Hz og har en responstid på 0,001 millisekunder. Modellen har også en forbedret fosforteknologi som resulterer i raskere og smidigere visning av 3D-materiell.

Panasonic fokuserer også mer på bruk av flatskjermen mot internett i år, der du enten via kabel eller Wi-Fi kan kommunisere med venner med for eksempel Skype eller Facebook. Dette kan du også med VT20. Men nytt av året er det selskapet kaller Viera Connect, der du også kan laste ned både gratis- og betalapplikasjoner direkte på TV-en. På det nye applikasjonsmarkedet finner du nå også interaktive spill.

Med VT30 kan du se både 2D og 3D i HD-kvalitet via et SD-kort, eller bruke en ekstern harddisk eller USB-minnepinne til å gjøre samme jobben. Du kan også se stillbilder i både 2D og 3D med Viera Image Viewer. Modellen leveres i størrelsene 42, 50, 55 og 65 tommer, og skal være tilgjengelig fra og med mars måned. Prisen er ennå ikke kjent.

Førsteinntrykk

Første som slår oss er at den nye skjermen har fått en ny og bedre design sammenlignet med VT20. Overflaten er ren, med en sort glassfront som dekker mesteparten av fremsiden. Foten er firkantet og har en mørk aluminiums finish. Fjernkontrollen har også fått et etterlengtet ansiktsløft. Knappene er blanksorte med en gråmatt overflate og ligger godt i hånden samtidig som responsen er bra.

Ytterammen på VT30

På en av standene henger VT20 og VT30 ved siden av hverandre for å demonstrere forskjellen i sortnivå mellom de to modellene. Etter å ha forsikret oss om at innstillingene på de skjermene var like, må vi si oss imponert over hvor mye bedre VT30 faktisk var. Også på 3D har VT30 blitt enda bedre, der crosstalkstøy i bildet omtrent er ikke eksisterende på de demosnuttene vi får servert. En annen positiv ting ved å se 3D på denne modellen er at de gamle 3D-brillene, som ikke var spesielt gode, er blitt byttet ut. De nye brillene er ikke åpne på siden og sitter bedre på nesen til undertegnede enn hva de gamle gjorde.

Vi syns også at den interaktive bruken har blitt bedre, i og med at du nå faktisk kan laste ned applikasjoner etter eget ønske. På den ene standen vi besøkte hadde de tatt en vanlig håndkontroll til PC og koblet denne til skjermen direkte med USB. Vi fikk teste et nedlastet bilspill, og selv om grafikken ikke kan måle seg med spillkonsoller som PS3 og Xbox, var kvaliteten god samtidig som responsen var rask. Når du skal surfe på nettet via skjermen fikk vi også beskjed om at den ville støtte de aller fleste trådløse tastaturer. Har du en iPhone eller iPad på stuebordet kan du også laste ned den gratis app til disse slik at kan bruke telefonen eller nettbrettet som fjernkontroll eller tastatur. Applikasjonen skal også bli tilgjengelig for Andriod-enheter.

Spill direkte på VT30
Appen til iPad

Alt i alt er førsteinntrykket av den nye VT30-modellen positivt, og vi ser frem til å få testet denne modellen så fort den er tilgjengelig.

Les også
Vift med hendene for å kontrollere TV-en
Les også
Første 3D-LED fra Panasonic
Les også
Stor samletest av 3D-TV-er
annonse