Til hovedinnhold

I kveld kommer LGs nye supermobil

LG G2 får Qualcomms kraftigste prosessor og 5,2-tommers skjerm.

Dette pressebildet av LG G2 har lekket ut bare timer før lanseringen.Foto: @evleaks

I kveld klokken 17:00 norsk tid lanserer sørkoreanske LG sitt nyeste flaggskip, G2, under et stort arrangementet i New York. Amobil.no har en journalist tilstede på arrangementet, og vi kommer selvfølgelig til å holde deg oppdatert på produktene som blir lansert.

I løpet av kvelden lover vi også å bringe en rykende fersk sniktitt på den nye telefonen.

Det har imidlertid lekket mye informasjon om den nye telefonen i løpet av de siste ukene, inkludert en video i god kvalitet som viser LG G2 i bruk. Bare timer før lanseringen dukket også det første lekkede pressebildet opp fra Twitter-brukeren @evleaks.

LG har også selv gått ut med en del offisiell informasjon. De har blant annet sendt ut en pressemelding hvor de bekrefter at selskapets nye flaggskip kommer til å få navnet G2. De dropper «Optimus»-navnet på denne modellen, og annonserer at «G» vil være navnet også på fremtidige «premium»-telefoner fra selskapet.

LG har annonsert nye mobildeksler med Quick Window – et vindu som viser deler av skjermen til telefonen. Foto: LG

Ny serie med mobildeksler til G2

Den 30. juli sendte LG ut en pressemelding om at de lanserer en serie med mobildeksler til G2. Dekslene vil komme i en rekke ulike farger, og vil ha et vindu («QuickWindow«) som viser deler av skjermen på telefonen.

Dette minner mye om S View-dekslene du får kjøpt til Samsung Galaxy S4. Gjennom vinduet vil du kunne få informasjon om for eksempel vær, klokke, alarm, musikkavspiller, og lignende.

Snapdragon 800

Vi vet også en del om de tekniske spesifikasjonene til selve telefonen. LG og Qualcomm sendte nemlig i juni ut en pressemelding hvor da sa at etterfølgeren til LG Optimus vil benytte en Qualcomm Snapdragon 800-systembrikke, som er en av de kraftigste systembrikkene på markedet. Dette er samme prosessor som brukes i blant annet Sonys nye Xperia Z Ultra.

...Så var det ryktene

Dette er i grove trekk det vi vet om telefonen. Men det er også en masse rykter.

Ifølge ryktene vil G2 antagelig få en 5,2-tommers skjerm med Full HD-oppløsning (1080p). Noen av ryktene går på at skjermen skal være laget av et spesielt bøyelig materiale, som gjør at den skal tåle mye mer uten å bli knust. Det går også rykter om at telefonen skal bruke et nytt supertynt skjermpanel, som LG annonserte nå i sommer. Dette panelet er ifølge LG bare 2,2 millimeter tynt og skal være det tynneste Full HD-panelet som er laget for mobiltelefoner.

Selve telefonen skal også være svært tynn, og det skal være årsaken til at LG har valgt å plassere volumknappene på baksiden av telefonen – rett under kameraet.

Ellers skal telefonen få et 13 megapiksel kamera, 3 GB RAM, samt støtte for LTE Advanced – i hvert fall i den versjonen som vil bli solgt i Sør-Korea.

Hva som stemmer, og hva som bare er rykter, får du vite i kveld her på Amobil.no.

Les også vår sniktitt på Sony Xperia Z Ultra

Les også
Huawei Ascend P6: Denne telefonen er syltynn og uvanlig smart
Les også
Denne funksjonen får ikke Samsung og Apple
Les også
Kan nærme seg verdenslansering
Les også
Lekket video av LG Optimus G2
Les også
LG lanserer ny toppmodell om en måned
Les også
– LG kan lansere ny supermobil den 7. august
annonse