Til hovedinnhold

Superkompakt PC soper inn penger på folkefinansiering

Tango er en fullverdig PC på størrelse med en mobiltelefon.

YouTube

Bærbare PC-er har blitt mindre, tynnere og mer kompakte i relativt raskt tempo, men dagens teknologi byr som kjent på mange muligheter som frister folk til å stadig presse grensene.

I februar i år kunne vi melde om et nytt produkt kalt Tango PC, en maskin som ifølge utviklerne skal være en fullverdig bærbar PC, men med ytre dimensjoner som tilsvarer en moderne mobiltelefon.

Produktet ble lagt ut på finansieringsnettstedet Indiegogo, hvor konseptet til slutt endte opp med å samle inn 337 000 dollar, en imponerende bragd med tanke på at målet kun lå på 100 000 dollar.

Ny suksess på Kickstarter

Utviklerne nøyde seg imidlertid ikke med dette, og lanserte i tillegg en finansieringskampanje på det mer kjente nettstedet Kickstarter med det samme innsamlingsmålet, altså 100 000 dollar. Sannelig ble Tango PC en knallsuksess også der, og har i skrivende stund samlet inn 128 000 dollar med få timer igjen.

Tango PC med dokkingstasjon.Foto: Kickstarter

Dermed ser det ut til at den ultrakompakte PC-en har tatt et stort steg i retning av å bli en realitet. Hensikten med Kickstarter-kampanjen skal først og fremst ha vært å bygge opp en viss beholdning av mini-PC-en for å møte etterspørselen fra flere butikkkjeder, som visstnok har meldt stor interesse.

Tango PC måler kun 12,5 cm x 8 cm x 1,35 cm, og byr blant annet på en firekjerners AMD A6-5200-prosessor på 2 GHz med en integrert grafikkprosessor av typen Radeon HD 8400. Den lille maskinen har også opptil 8 GB minne og en SSD på maksimalt 512 GB. I tillegg skal den være kompatibel med både Windows 7/8, Linux og Chrome OS.

Kjøles gjennom dokkingstasjonen

PC-en har kun et lite batteri og ingen egen kjøleløsning. Den kjøles derimot gjennom den medfølgende dokkingstasjonen, som kommer med både vifte og store kjøleribber. Stasjonen måler 13,5 cm x 13,5 cm x 2,7 cm og har fire USB-innganger, HDMI-inngang og innebygd Wi-Fi.

Tango PC er altså ganske avhengig av dokkingstasjonen, men en del av midlene som er blitt samlet inn fra Kickstarter-kampanjen skal visstnok brukes til å gjøre dokkingstasjonen mindre og lettere for å gjøre systemet enda mer «bærbart» for folk på farten. I tillegg ønsker utviklerne å oppgradere grafikkprosessoren.

Avtaler med flere ODM-er (Original Design Manufacturers) skal allerede være på plass, men det er ennå uvisst akkurat når produktet eventuelt kommer på forbrukermarkedet. De første eksemplarene sendes etter planen ut i november til Kickstarter-donorene som lovet bort minst 349 dollar. Mer informasjon finner du på produktets Kickstarter-side, og se også video under.

Det kommer stadig nye mini-PC-er: Zotac slipper nå flere modeller som er helt lydløse »

annonse