Nyhet

Unngå mobilkrise i jula

Dette gjør du hvis uhellet er ute.

Mange medier oppfordrer oss nå til å ha en skjermfri jul og i stedet løfte blikket og la oss glede oss over familie og venner.

Det er vel og bra, men noen av oss er nå en gang innstilt på en slik måte at vi får nervøse rykninger hvis vi må klare oss uten mobilen noe særlig lengre enn lengden på en gjennomsnittlig kinofilm. Noen av oss har også jobber som krever at vi er på nett, også på helligdagene.

Så hva gjør du hvis uhellet virkelig er ute, og du mister mobilen i ribbefettet eller bikkja spiser SIM-kortet?

Vi har tatt en ringerunde til de forskjellige operatørene. NetCom og Telenor har åpent på kundeservice alle helligdager i julen, men med kortere åpningstid enn vanlig. Tele2 har stengt 1. juledag og 1. nyttårsdag, mens OneCalls kundeservice er stengt julaften, nyttårsaften og alle helligdagene i julen.

Alle selskaper har også nettløsninger der du kan sperre telefonen og bestille nytt SIM-kort. Disse er åpne døgnet rundt. Her finner du også PIN- eller PUK-koder hvis du skulle ha behov for disse.

NetComs åpningstider i julen

Telenors åpningstider i julen

Tele2s åpningstider i julen

OneCalls åpningstider i julen

Kontantkort kan være redningen

OK, så du kan bestille SIM-kort på nett. For å ta eksempelet Telenor, beregner de fem virkedager før du mottar SIM-kortet ditt i posten. Det betyr at hvis arvingen har helt cola over SIM-kortet før han la det under bankebrettet på 1. juledag, kan det stå 6. januar i kalenderen før du har nytt SIM-kort. Selv med de beste intensjoner om en skjermfri jul i familiens skjød kan dette bli i lengste laget å vente for mange.

Da ligger løsningen i mobilbutikkene tredje juledag. Hos NetCom og Telenor varierer det hvor mye butikkene tar for å aktivere et SIM-kort til ditt eksisterende nummer. I Tele2-butikkene får selskapets kunder byttet SIM-kort helt gratis. OneCall-kunder kan hente SIM-kort på Narvesen eller 7-Eleven.

Når det gjelder å få tak i ny telefon, er fredag 27. og mandag 30. desember vanlige arbeidsdager, og butikkene er åpne som normalt. Butikker som vanligvis er åpne på lørdager, vil også være åpne lørdag 28. desember.

Må du ha tak i en mobil på rappen utenom disse tidene, finnes det løsninger da også. Harald Bøyum i Chili Mobil har løsningen klar for alle som er i full mobilkrise i jula:

– I disse dager kjører vi en kampanje hos Narvesen der vi tilbyr telefoner og kontantabonnement med 50 kroner ringetid for 199 kroner. Hvis du ikke kan vente på å få tilsendt et nytt SIM-kort med det gamle nummeret ditt, kan vi aktivere et nytt omtrent før du er ute av butikken, sier Bøyum til Mobilen.no.

Les mer: Slik gjør du det beste mobilkjøpet

Les også
Dette bruker vi mobilen til
Les også
Chili Mobil dobler antall utsalgssteder
Les også
Får 2000 nye fasttelefonkunder i måneden
Les også
Denne vant antenne-testen
Les også
– Ingenting er gratis
annonse