Tek.no

Nyhet

97 % dekning i Skandinavia

29 Jan 2011 06:03Først publisert 12 Okt 2009 10:51
annonse

Som kjent tilbyr Ice.net mobilt bredbånd via CDMA-teknologi, ikke 3G, noe som gir bedre dekningsgrad fordi de bruker lavere frekvenser. Mange nordmenn som ikke har god nok 3G-dekning i sitt nærmiljø – og kanskje spesielt til havs –, har priset seg lykkelig over at Ice.net fortsatt er en betydelig tilbyder av mobilt bredbånd. Etter litt økonomisk turbulens i fjor – med en restruktureringsprosess som endte i at det amerikanske selskapet Access Industries kjøpte opp Ice.net i Norge og Sverige – er nå selskapet tilbake på beina.

Nå kjøper de opp en majoritetsandel i Nordisk Mobiltelefon Danmark A/S, og vil med det få enda bedre forutsetninger for å tilby en tjeneste som kan brukes i hele Skandinavia. Oppkjøpet sikrer at norske Ice.net-kunder fortsatt kan surfe uten ekstra kostnader i Sverige og Danmark.

Langsiktig, finansiell styrke
Ice.net utvider i Danmark ved å kjøpe 65 prosent av det danske telekomselskapet Nordisk Mobiltelefon Danmark A/S av EnergiMidt A/S, ifølge en pressemelding. Men norske Ice.net-kunder har fra før hatt anledning til å surfe uten ekstra kostnader i Danmark, så oppkjøpet får ingen betydelige konsekvenser for kundene på kort sikt. Access Industries, via AINMT Holding AB står bak oppkjøpet, og de amerikanske eierne har også gjort flere strategiske grep siden de kom inn på eiersiden. Utvidelse av dekningen har blant annet blitt prioritert. Ice.net kan nå skilte med 97 prosents befolkningsdekning i Skandinavia, og 84 prosent geografisk dekning.

– At Access Industries går inn med finansiell styrke i Danmark sikrer langsiktighet i hele Skandinavia. I dag utvider vi i tillegg dekningen i Sverige, ved at vi bygger ut basestasjoner blant annet i Västerbotten, sier Per Borgklint, administrerende direktør for Ice.net i Skandinavia.

På danskebåten
Danmark har i en årrekke vært et populært feriemål for oss nordmenn, og det håper Ice.net spiller en liten rolle når du velger mobilt bredbåndstilbyder. Norgessjef Eivind Helgaker i Ice.net nevner danskebåten, Legoland og København, samt andre populære danske ferieattraksjoner, som påskudd til å velge Ice.net.

annonse

– Det er svært enkelt for nordmenn å være online i både Sverige og Danmark. Ved å ta med sitt eget personlige mobile bredbånd kan kundene være på nett enten de planlegger å feriere til havs, på fjellet eller langs danske strender. Den mobile bredbåndsløsningen til Ice.net kan benyttes over landegrensene helt uten ekstra kostnader, sier daglig leder Eivind Helgaker i Ice.net i Norge.

Tidligere i år gjennomførte Ice.net omfattende oppgraderinger i nettet som sikret dekning 12 mil til havs. I praksis innebærer dette at nordmenn som planlegger å ta sjøveien til Danmark og Sverige kan være online i både Skagerrak og Kattegat, heter det i pressemeldingen.

 

Les også
Høyere hastigheter fra Ice.net i år?
Les også
Ypper til kamp mot Telenor og NetCom
Les også
Ny sjef hos Ice.net
Les også
Mobilt bredbånd eksploderer
Les også
Mobilt bredbånd berger landet
annonse

Les også