Til hovedinnhold

Mobilt bredbånd berger landet

I en rapport lagt frem av Post- og teletilsynet kommer det ikke overraskende frem at enkelte fylker har mye dårligere bredbåndstilbud enn andre. Dårligst kommer Troms, Oppland og Sogn og Fjordane ut.
Ikke bare gjelder det hastighet, men man har også færre tilbydere å velge mellom på mindre steder.
- Men tar man med tilbudet om mobilt bredbånd inn i statistikken, bedrer bildet seg betydelig. Spesielt blir det jo da flere tilbydere, med Telenor, Netcom og Ice i spissen, sier direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet.

Spennende fremtid

Ifølge rapporten har 98,8 prosent av det norske folk tilbud om bredbånd med minst 640 Mbit/s. Tar man med mobilt bredbånd er målet om 100 prosents dekning nesten oppnådd.

- Det er et spenningsmoment knyttet opp til mobilt bredbånd og hvor stor kapasitet de vil kunne levere med tiden. Skjer det mye med hastigheten her, vil det kunne endre hele bredbåndsbildet, sier Jensen.

Mange positive

Etter å ha kartlagt landets tilbud og bruk av bredbånd, konkluderer Post- og teletilsynet med at det norske folk er lite opptatt av de høyeste hastighetene. Dette kan love godt for tilbyderne av mobilt bredbånd.
I en undersøkelse utført på oppdrag av Inside Telecom kom det for litt siden frem at så mye som én av fire kan tenke seg å gå over til å bruke kun mobilt bredbånd.

Mer om
annonse