Til hovedinnhold

Samsung lanserte miniversjon av Galaxy S4

Men mini-utgavene blir større og større for hver gang.

Samsung / montasje

Samsung har lansert Samsung Galaxy S4 mini, som er lillebror til toppmodellen Galaxy S4.

Utseendemessig ligner den på Galaxy S4, men i en mindre innpakning. Mens Galaxy S4 har en 5-tommers skjerm, har S4 Mini en skjerm på 4,3 tommer. Selv om dette kanskje kan kalles "mini" i forhold til størrelsen på toppmodellen, er det likevel snakk om en forholdsvis stor telefon. Skjermen er like stor som på Galaxy S II, som i sin tid ble ansett for å være en stor mobil, selv om telefonen riktignok er noen millimeter smalere. S4 mini er også større enn Samsung Galaxy S III mini, som hadde 4-tommers skjerm.

Svakere maskinvare

I pressemeldingen skriver Samsung at S4 mini har "det samme høye prestasjonsnivået og designspråk som i Galaxy S4". Men i likhet med SIII mini har Samsung valgt å gå for svakere maskinvare enn i toppmodellen.

Samsung S4 mini.Foto: Samsung

Mens den vanlige S4-modellen kommer med en firekjerners Snapdragon 600-brikke på 1,9 GHz, har S4 mini en tokjerners Snapdragon 400-brikke på 1,7 GHz. Lavere skjermoppløsning kan selvfølgelig bety at det trengs litt mindre kraft for å dra ting rundt, men det er likevel ikke tvil om at ytelsen vil være dårligere.

Telefonen er ellers godt utstyrt, med 4G-støtte, NFC, Bluetooth 4 og støtte for WiFi på både 2,4 og 5 GHz.

Programvare

Mange av de samme funksjonene vi kjenner fra Galaxy S4, finnes også på S4 mini. Telefonen har for eksempel en funksjon som lar deg ta bilder med fremre og bakre kamera samtidig, og det er også en funksjon for å la flere venner lytte til den samme musikken samtidig.

Med funksjonen S Health kan du holde oversikt over kaloriinntak og treningsmengde, samt telle skritt og overvåke søvnmønsteret. Kjøper du tilleggsutstyret Samsung Body Scale kan telefonen også holde et øye med vekten din over tid.

Galaxy S4 mini kommer ti fargene White Frost og Black Mist, og vil være i butikkene i juni til en anbefalt pris på 3 800 kroner.

Les også våre tester av Samsung Galaxy SIII mini og Samsung Galaxy S4

annonse