Til hovedinnhold

Samsung har lansert Galaxy S4-kompaktkamera

10 ganger optisk zoom i smarttelefon.

Samsung / montasje
Foto: Samsung
Foto: Samsung
Foto: Samsung

I fjor høst kom Samsung med sitt første kompaktkamera med Android-menyer, Samsung Galaxy Camera.

I dag tar de denne typen hybridprodukter enda et steg videre, og lanserer en versjon av Samsung Galaxy S4 med et skikkelig kompaktkamera med 10x optisk zoom – eller et kompaktkamera med innebygget mobiltelefon, om du vil.

Samsung Galaxy S4 zoom ser ut som en Galaxy S4 foran, men siden dette skal være et fullverdig kompaktkamera hvor optikken er viktigere enn i en vanlig mobiltelefon, er Galaxy S4 zoom mye tykkere enn den vanlige S4-en. S4 Zoom er 1,54 centimeter tykk og veier 208 gram.

Ikke like kraftig som S4

Selv om telefonen – eller kameraet om du vil – bærer navnet Galaxy S4, er den ikke like kraftig som en S4. Prosessoren er en 1,5 GHz tokjerneprosessor, og telefonen kommer med 1,5 GB arbeidsminne og 8 GB lagringsplass (5 GB tilgjengelig). Det er støtte for minnekort opptil 64 GB.

Skjermen er 4,3 tommer stor, mot 5 tommer på den vanlige S4-modellen. Oppløsningen er 540x 960 punkter, og skjermen er av typen Super AMOLED.

16 megapiksel kamera med optisk zoom

For de som kjøper et produkt som dette, vil antagelig kameradelen være minst like interessant som telefondelen.

Oppløsningen på bildesensoren er på 16 megapiksler, og som nevnt er det tigangers optisk zoom. Dette er en zoom tilsvarende det du finner på vanlige kompaktkameraer, hvor objektivet foran på kameraet blir kortere eller lenger etter hvert som du zoomer. Det er også optisk bildestabilisator.

Objektivet har f/3 som største blender, og blender f/6,3 når du zoomer inn maks.

Samsung skriver i en pressemelding at de har tatt i bruk en ny funksjon som kalles Zoom Ring for å gi rask og enkel tilgang til de viktigste funksjonene. Du kan for eksempel ta et bilde samtidig som du snakker i telefonen, og umiddelbart etterpå dele bildet med den du snakker med. Med fotofunksjonene Smart Mode og Smart Mode Suggest får du hjelp til å justere innstillingene ut fra lysforholdene, og med Samsung Link-funksjonen kan du med et tastetrykk overføre bilder til andre Samsung-enheter trådløst.

Samsung Galaxy S4 zoom kommer med Android 4.2 Jelly Bean, og lanseres både som 3G- og 4G-versjon. Prisen vil ligge på rundt 4 500 kroner.

Les også vår sniktitt på Samsung Galaxy Camera

Les også: Dette kan være Nokias nye 41 megapikselmobil

annonse