Til hovedinnhold

Dette tror vi Samsung lanserer i kveld

Vi er på plass i London for å dekke lanseringen av nye Galaxy- og Ativ-produkter.

I kveld klokken 20:00 norsk tid holder Samsung en pressekonferanse ved Earls Court i London. Amobil.no er selvfølgelig tilstede for å dekke begivenheten.

Samsung Galaxy S4 Active.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Så, hva kommer de til å lansere? Mange hadde ventet at Samsung Galaxy S4 Zoom og Galaxy S4 Active ville bli lansert i London, men som kjent ble begge disse produktene lansert før pressekonferansen.

Det vi vet er at det vil bli vist frem produkter i Galaxy- og Ativ-serien. Det står nemlig i invitasjonen. Men hvor mange av produktene som er nye, vet vi ikke.

Får vi en etterfølger til Windows Phone 8-mobilen Samsung Ativ S?Foto: Samsung

Ativ er Samsungs serie med Windows-baserte produkter, og inkluderer både Windows 8- og RT-baserte nettbrett, samt Windows Phone-modeller. Samsung har i dag én Windows Phone 8-mobil, Samsung Ativ S. Denne ble lansert på IFA-messen i september i fjor, og selv om det tok flere måneder før den ble tilgjengelig begynner det kanskje å bli på tide med en oppdatert modell. Kanskje kommer det også ett eller flere Windows 8-nettbrett? Samsung har imidlertid droppet nettbrettet med ARM-versjonen av Windows (Windows RT) i veldig mange markeder, så om det kommer noe Windows-nettbrett er det kanskje mest sannsynlig at det blir rene Windows 8-brett.

Nye Android-modeller?

Den vanntette Galaxy S4 Active-mobilen og Galaxy S4 Mini vil helt sikkert bli vist frem på pressekonferansen, selv om disse allerede er lansert. Det store spørsmålet er imidlertid hvilke eventuelt nye Galaxy-produkter vi vil få se.

På nettbrettfronten har Samsung allerede lansert Galaxy Tab 3, og det er naturlig at også disse vil dukke opp i London. Men kommer det noe nytt?

Dette skal være offisielle bilder av systemkameraet Samsung Galaxy Camera NX.

Android-systemkamera

En av de kanskje mest spennende nyhetene vi ser som ganske sannsynlig at blir lansert i London, er Samsung Galaxy Camera NX. Mens Galaxy Camera var et kompaktkamera som kjører Android, er Galaxy Camera NX ifølge NextPowerUp et skikkelig speilløst systemkamera med utskiftbar optikk. Den vietnamesiske bloggen Tinhte.vn har fått tak i det som ser ut til å være offisielle produktbilder av kameraet.

Galaxy Camera NX.

Galaxy Camera NX har en 4,3-tommers berøringsskjerm på baksiden, og menyene og operativsystemet er det Android 4.2.2 som står for, ifølge NextPowerUp. Kameraet skal ha støtte for 4G (LTE), som betyr at bildene du tar enkelt kan deles eller overføres til for eksempel Dropbox-kontoen din via en Android-app. Om du vil ødelegge bildene dine i Instagram, kan du antagelig det også.

Kameraet skal være utstyrt med en 20,3 megapiksel APS-C-bildebrikke, støtte ISO-verdier opptil 25 600, ha mulighet for videoopptak i 1080p med 60 bilder i sekundet. Et 18-55 mm objektiv følger med.

Vi kommer tilbake med nyheter fra lanseringen i løpet av torsdag kveld.

Hva tror du kommer? Vet du noe? Isåfall vil vi gjerne høre fra deg (tips@amobil.no, eller bruk kommentarfeltet.)

Les også vår sniktitt på Samsung Galaxy S4 Active

(Kilder: Cnet, NextPowerUp, Wall Street Journal)

annonse