Nyhet

Ny Galaxy S4 får full fart

Nå starter Samsung salget av den lett oppgraderte "Galaxy S4 med 4G+" i Norge.

Samsung har lansert "Samsung Galaxy S4 med 4G+", en lettere oppgradert utgave av toppmodellen Samsung Galaxy S4. Så vidt vi kan forstå skal den nye modellen hete det samme, bare etterfulgt av "med 4G+".

Forskjellen er at den nye modellen støtter 4G/LTE inntil 150 Mbit/s, slik som blant annet Sony Xperia Z1 (og brettmobilen Z1 Ultra) gjør, samt at prosessoren er litt kraftigere. I den nye modellen sitter det en firekjerners 2,3 GHz-prosessor, mens originalen hadde en firekjerners 1,9 GHz-prosessor. Begge har imidlertid 2 GB RAM, samme kamera og identisk ytre design.

– Vår siste prosessor og teknologi for raskere datahastighet finnes i Galaxy Note 3. Vi overfører nå dette og de fordelene det innebærer til GS4-familien fra og med introduksjonen av GS4 med 4G+, sier Andreas Bergqvist, produktsjef for mobiler i Samsung i Norden i en pressemelding.

Neppe stor betydning med 4G+ i dag

For å kunne ha noe som helst utbytte av en teoretisk topphastihet på 150 Mbit/s i dagens 4G-nett, må du i alle fall sørge for at operatøren din ikke struper hastigheten. NetCom forteller sine kunder at de kan oppnå hastigheter på opp mot 80 Mbit/s via 4G, og at de ikke struper hastigheten etter abonnementstype.

Hos Telenor må du imidlertid kjøpe de dyreste abonnementene for å få de høyeste teoretiske hastighetene, men de lover ikke mer enn 40 Mbit/s til privatkunder. Bedriftskundene til Telenor får derimot ofte tilbud om frie hastigheter som en del av pakka.

Med andre ord er det for de aller fleste foreløpig ikke grunn til å kjøpe en Samsung Galaxy S4 med 4G+, hvis det at den støtter 150 Mbit/s er hovedargumentet. Den vil nok likevel være litt bedre rustet for fremtiden, hvis mobilselskapene fortsetter å høyne surfehastighetene sine. Det bør være en smal sak for mobiloperatørene å oppgradere til slike teoretiske hastigheter, men når de har planer om å gjøre det her til lands vet vi ikke.

Kraftigere prosessor

Sånn sett er nok heller den kraftigere prosessoren det som burde friste. Dette er en Qualcomm Snapdragon 800 (2,3 GHz), mens forgjengeren "bare" hadde en Snapdragon 600 (1,9 GHz).

Samsung Galaxy S4 med 4G+ kommer i salg i løpet av november, til en anbefalt utsalgspris på 5600 kroner, ifølge produsenten selv.

Les også: Test av Samsung Galaxy S4

(Kilder: Pressemelding)

Les også
Nå får langt flere 4G i Norge
Les også
Samsung Galaxy S4 4G+: Ny Galaxy S4 er mye raskere enn den gamle
Les også
Nå rulles Android 4.3 ut til Galaxy S4
Les også
Synes du det er vanskelig å legge bort mobilen?
Les også
Samsung Galaxy Note 3: Denne mobilen kan «alt»
Les også
– Ikke 4G på nye Galaxy S4 Zoom
Les også
Samsung lanserte miniversjon av Galaxy S4
annonse