Til hovedinnhold

Dette flyet vil du sitte på med

Byr på heftig Android-underholdning.

Thales

Lange flyturer kan være drepende kjedelige, spesielt når flyselskapet som «underholdning» viser deg en skjerm der flyet befinner seg på et kart, og at det tilsynelatende aldri kommer fram til mål. Andre typer underholdning pleier å være barnevennlige komedier eller sensurerte actionfilmer.

Den slags pinsler slipper du å lide deg gjennom med dette underholdningssystemet på det nye flyet Boeing 787 Dreamliner. Avant, som det heter, er nemlig en trykkskjerm med Android som operativsystem, og er plassert i alle setene på flyet.

Underholdning for turen

Avant er en såkalt Touch Passenger Media Unit (TouchPMU) fra selskapet Thales, og er en nettbrettaktig duppedings festet i setet til passasjeren foran deg på flyet. Her kan du foreta telefonsamtaler via 3G-mikrocellen, få tilgang til flyets WiFi, spille spill, surfe Internett eller bestille drikke og mat fra personalet.

Flyet har totalt 254 seter som kommer utstyrt med systemet. Passasjerer på businessklassen får tilgang til en 17 tommer stor variant, mens økonomiklasse må ta til takke med 10 tommer.

Blant andre tekniske detaljer i trykkskjermen finner vi en ARM-basert tokjerneprosessor, 1 GB RAM og en lagringskapasitet på 256 GB med en innebygd SSD.

Serveren som styrer alt dette har 32 x86-kjerner, 128 GB RAM og 4 TB SSD-lagring.

Bli vår fan på Facebook!

Avant skal etter planen gå inn i tjeneste hos en Boeing 787 fra Qatar Airways i slutten av august i år.

(Kilde: Android Authority)

annonse