Til hovedinnhold
NyhetSmart klokke slår alle rekorder

Smart klokke slår alle rekorder på Kickstarter

Har samlet inn mer penger enn noe annet prosjekt.

Nå har det blitt satt en ny rekord på det populære folkefinansieringsnettstedet Kickstarter, hvor hvem som helst kan komme med forslag til produkter og ideer for pengeinnsamling. Alle har vel hørt om smarttelefoner, men nå kommer også smartklokka.

Pebble er navnet på produktet som i skrivende stund har samlet inn 4,1 millioner dollar, eller 23,5 millioner kroner. Det opprinnelige målet var 100 000 dollar og det er fremdeles 30 dager igjen før finansieringsperioden er over.

Ekte smartklokke

Pebble er et armbåndsur som bruker elektronisk blekk og blir beskrevet som ei klokke lagd for det 21. århundre. Du kan selv velge designen og laste ned flere nettbaserte applikasjoner.

Klokka forbindes med Android-telefoner og iPhone over Bluetooth, og vibrerer når du mottar e-post, SMS eller en oppringning. Andre apper lar klokka styre musikken på telefonen din eller fungere som en mini-PC til sykling og løping.

Pebble bruker elektronisk papir, men det er fremdeles mulig å se klokka om natta takket være et innebygd baklys. Uret lades opp via USB og du kan selve bytte ut selve armbåndet. Batteriet holder i syv dager.

Suksesshistorier

Pebble er det mest suksessfulle prosjektet på Kickstarter noensinne. Den første millionen var for eksempel i boks bare i løpet av de første 28 timene.

Spillutvikleren Tim Schafer satt på den forrige rekorden. Han samlet inn 3,34 millioner dollar – eller rundt 19 millioner norske kroner til et nytt eventyrspill.

På Kickstarter kan velgjørere og bidragsytere "love bort" penger i en finansieringsperiode på x antall dager. Blir målet nådd, får den eller de bak prosjektet pengene til å gjennomføre det. Hvis ikke den foreslåtte summen samles inn, blir ikke velgjørerne trukket for penger og prosjektet blir derfor ikke finansiert.

Pris og tilgjengelighet

Det ferdige produktet skal lanseres i september og kommer til å koste mellom 115 og 125 dollar, eller 660 og 720 kroner. I tillegg kommer det et eget utviklerverktøy, slik at tredjepartsutviklere kan lage sine egne applikasjoner til klokka.

Se reklamen for Pebble på YouTube:

(Kilde: ComON)

annonse