Til hovedinnhold

Bredbåndsveksten flater ut

Statistisk Sentralbyrå (SSB) har lagt frem tall for bruk av bredbånd i Norge, tall som gjelder for andre kvartal 2010. Tallene viser blant annet at veksten i antall abonnementer som har fast tilgang til bredbånd, flater ut.

Veksten er i 2010 (1 694 000 abonnenter) nede i ett prosent (62 000 flere abonnenter) sammenlignet med samme kvartal i fjor, ifølge SSB. For ordens skyld, SSB definerer som bredbånd alt som er raskere enn 128 kbit/s, men rundt 90 prosent av bredbåndsabonnementer har nedlastingsytelsepå 1 Mbps eller raskere.

Veksten har først og fremst skjedd i privatmarkedet, mens antall abonnenter i bedriftsmarkedet har gått ned, ifølge SSB. Gjennomsnittlig nedlastingsytelse for bredbånd stiger. I andre kvartal 2010 var gjennomsnittet 6,3 Mbit/s, mens flertallet har lavere enn dette.

71 prosent av alle husholdningene i Norge hadde bredbånd i andre kvartal. Akershus, Oslo og Sør-Trøndelag har en andel på over 75 prosent, mens Finnmark har den laveste andelen (57,9 prosent). Rogaland har den høyeste andelen (50 prosent) abonnementer med raskt bredbånd (over 6 Mbit/s).

Detaljene finner du på ssb.no/inet.

(Kilder: Digi.no, Statistisk sentralbyrå)

annonse