Til hovedinnhold

Tusen ganger raskere Internett?

Forsker fra det amerikanske universitetet Massachusetts Institute of Technology (MIT) har kommet frem til et gjennombrudd som kan gjøre internett opptil tusen ganger raskere enn det er i dag. Metoden går ut på å eliminere mange av de punktene i nettets infrastruktur som drar ned hastigheten.

Det er fiberoptiske kabler som bidrar til å gjør internett raskt, i hvert fall mellom store byer og en del andre strekninger. Problemet er at signalene på flere steder avbrytes av kryss, og signalene må sendes videre derfra. Dagens løsning går ut på å konvertere lyset som ferdes via de optiske kablene, til elektroniske signaler. Man sender så signalet videre, og konvertere signalet tilbake til lys igjen. Dette krever mye energi, og fører til dramatisk redusert hastighet på Internett.

Forskerne ved MIT skal ha utviklet noe de kaller for "Optical Flow Switching". Målet med konseptet er å sette opp enveis-forbindelser mellom byer, og på den måten skal de redusere antall flaskehalser (kryss).

Dan Olds, fra selskapet Gabriel Consulting Group, mener at den nye teknologien er blitt testet ut såpass godt at den skal være klar for installasjon og kommersiell bruk. Tester av "Optical Flow Switching" skal angivelig ha vist at ideen virker i praksis. Olds skal allerede ha startet et selskap som har til hensikt å sette i gang produksjon av spesielle rør som skal kunne brukes for enveis-forbindelsene.

Detaljene rundt "Optical Flow Switching" finner du på mit.edu (PDF-fil).

Les også:

(Kilde: Dailytech)

annonse