Nyhet

League of Legends kan være på vei til mobilen

Det hevder i hvert fall Reuters å vite.

League of Legends, eller LoL om du vil, skal ifølge Reuters være på vei til mobilen. Informasjonen kommer fra tre kilder med kjennskap til situasjonen, og ifølge kildene skal utviklerne i Riot allerede ha avvist mobilversjon av spillet én gang. Men nå kan det altså være på vei.

Det er kinesiske Tencent som eier Riot Games. Hvis Tencent lyder kjent er det samme selskap som eier den gigantiske lynmeldingsappen WeChat, som dominerer i Kina og Asia forøvrig. Det er også Tencent som gir ut PUBG i Kina, og som utvikler mobilversjonen av PUBG.

Tencent laget sin egen kopi

Tencent har allerede laget spillet Honour of Kings, som er et kamparenaspill av samme type som League of Legends. Spillet er verdens største i sitt slag, med over 200 millioner månedlige spillere.

Men det skal ikke ha falt i god jord hos LoL-utviklerne i Riot.

Mobilversjonen av League of Legends skal være arbeidet med i over ett år, men det skal fortsatt gjenstå mer utviklingsarbeid og det er lite sannsynlig at spillet dukker opp i 2019.

League of Legends er ett av verdens største spill både i antall spillere og i e-sportsammenheng. Her fra en turnering i Taiwan tidligere denne måneden.

Fra PC-skjerm til mobilen

Den siste tiden har mye handlet om mobilversjoner av spill. Både nevnte PUBG (Player Unknown Battlegrounds) og Fortnite har dukket opp på mobilen etter hvert. Det samme ventes den nyere suksessen Apex Legends å gjøre.

For multiplayer online battle arena-spill (MOBA) er det imidlertid et spørsmål om hvordan kontrollene og brettene blir utformet for å passe best mulig på skjermen. Mens for skytespill og battle royale-sjangeren som PUBG og Fortnite er en del av er mekanikken ganske lik den du finner på PC-skjermen.

Men av de omtalte spillene er League of Legends definitivt syvende far i huset. LoL var det største online-spillet så langt tilbake som i 2012. Spillet er også ett av verdens aller største spill i e-sportsammenheng.

Les også
Fortnite «låner» populær funksjon fra erkerivalen Apex Legends
Les også
Suksesspillet Apex Legends er allerede i ferd med å bli utvidet
Les også
Nå får Fortnite på mobil endelig støtte for trådløse kontrollere
Les også
«Gratisspill» dro inn nesten 90 milliarder dollar i fjor
Les også
PUBG-utvikleren innrømmer at spillet er ødelagt
Les også
PUBG-skaperen saksøker Fortnite – sier de har kopiert suksessformelen deres
annonse