Til hovedinnhold

Suksesspillet Apex Legends er allerede i ferd med å bli utvidet

EA avslører at de Jobber med en mobilversjon.

Det siste drøye året har det knapt vært mulig å høre om mobilspill uten å samtidige høre om to titler; Fortnite og PUBG. Begge de såkalte battle royale-spillene har fått mange millioner spillere på rekordtid. Men EAs konkurrent, Apex Legends ble sluppet for en drøy uke siden, og er allerede lastet ned 25 millioner ganger.

To millioner samtidige spillere har også oppholdt seg i spilluniverset. I en telefonkonferanse om selskapets forventninger til tredje kvartal 2019 avslørte Electronic Arts (EA) at de jobber med å hente storsuksessen over til mobilskjermen.

Følger etter PUBG og Fortnite

Tidligere har både PUBG og Fortnite gått den samme ruten fra storskjerm til mobilskjerm, med PUBG først på Android og Fortnite først på iPhone - før en Android-versjon kom i fjor høst.

Litt forenklet kan Apex Legends beskrives som en slags krysning av Fortnite og Overwatch. I Overwatch har hver helt sine unike egenskaper som kan krever sin måte å spille på for at du skal lykkes. Heltene, eller legendene, i Apex Legends har også hver sine egenskaper, og du spiller i lag for å stå igjen som vinner i hver omgang av spillet.

Akkurat som de andre to spillene kan du kjøpe ulike grafiske oppgraderinger til spilleren din for penger. Oppgraderingene påvirker ikke resultatene i spillet, som altså er en battle royale-variant der vinneren er den siste som står igjen på slagmarken. Eller det siste laget som står igjen, i Apex Legends tilfelle.

Slik ser spillverdenen der moroa i Apex Legends foregår ut. Her konkurrerer flere lag med spillere som har ulike egenskaper om å stå seirende igjen. I Fortnite og PUBG har alle de samme egenskapene fra start, og der spiller hver enkelt spiller for å vinne.

Gamer.no: – Dårligere egnet for mobil

Audun Rodem, redaksjonssjef i Gamer.no.
Gamer.no

Vi spurte spillekspert og redaksjonssjef Audun Rodem i Gamer.no om Apex Legends vil egne seg for småskjermene. Han mener det kan være så store forskjeller på storskjermen og mobilskjermen at Apex Legends ikke får hoppet over, slik Fortnite og PUBG har gjort.

– Apex Legends er dårligere egnet til mobile plattformer enn både PUBG og Fortnite siden spillet er betydelig mer avhengig av kjappe reflekser enn de to. Å spille den typen spill på en mobilskjerm er svært krevende og det kan stikke kjepper i hjulene for en mobilversjon, forklarer Rodem.

Han nevner førstepersonfokuset i Apex Legends som et mulig problem for mobilspillere. I både PUBG og Fortnite kan du nemlig se spilleren din foran kameraet når du spiller, mens i Apex Legends ser du ikke karakteren du spiller med foran deg.

– Jeg tror EA må lage en alternativ utgave av spillet for at det skal gå, og det er det ikke ikke utenkelig at de gjør.

– Tror ikke Epic er bekymret ennå

– Apex Legends har hatt 25 millioner nedlastinger på én uke. Er det grunn til bekymring for Epic, eller er dette det vanlige trøkket for denne typen spill?

– Apex Legends er en temmelig annerledes opplevelse enn begge de to spillene, så det mest sannsynlige er uansett at de trekker til seg litt forskjellige publikum. Fortnite frir til et litt yngre publikum, mens PUBG alltid har søkt seg mot en gruppe spillere som er mer fokusert på en tregere spillestil, forklarer spilleksperten.

Uansett mener han at det neppe er Epic og deres Fortnite som trues hardest av Apex Legends akkurat nå:

– Jeg tror ikke Epic er bekymret riktig ennå. Fortnite er for unikt stort for det. Men jeg kan se for meg at PUBG Corp er mer i tenkeboksen akkurat nå, avslutter Rodem.

Fortnite har blitt så stort at Epic nylig slo av spillaktiviteten for å la DJ-en og artisten Marshmello ha en ti minutter lang virtuell konsert i spillverdenen. Så lenge moroa varte var det umulig å bruke våpen, og hvis du fikk til å dø på andre måter kunne du hoppe inn igjen i spillbrettet for å se videre. Les mer i denne artikkelen »

annonse