Til hovedinnhold

Nå får Fortnite på mobil endelig støtte for trådløse kontrollere

Gjelder for både iOS og Android.

Det superpopulære spillet Fortnite har for lengst inntatt mobilene, men det har hatt én stor ulempe på de bærbare dingsene; det har ikke støttet skikkelige håndkontrollere. Enn så lenge har du måttet bruke skjermkontroller som har gitt langt dårligere presisjon enn mus og tastatur på en PC-skjerm.

Nå melder The Verge at dette skal endres. En oppdatering av spillet for både iOS og Android sørger for at det nå støtter skikkelige mobile gamepads. Dermed kan du spille med den samme presisjonen som om du brukte en spillkonsoll.

Flere oppdateringer

Det har også kommet støtte for raskere skjermoppdatering i 60 hertz for Galaxy Note 9, Huawei Honor View 20 og Mate 20X. Siden det dreier seg om den amerikanske Note 9-varianten er det i utgangspunktet bare Honor View 20 som er i vanlig salg i Norge av disse tre.

Mate 20X er en fysisk større og mer spillrettet utgave av mobilen vi kjenner som Mate 20 Pro her til lands. Mate 20 Pro har imidlertid mer avanserte funksjoner enn 20X.

Ny kontroller for PC og mobil

Håndkontrollerne som støttes i Fortnite er forøvrig alle som er merket med MFi, altså alt som er laget for å virke med Apples iPhoner og iPader. For Android-telefonene er blant andre SteelSeries og Razer på listen over støttede produsenter.

Å bruke samme håndkontroller på flere enheter har ikke vært så enkelt. Stratus Duo fra SteelSeries fikser biffen om du spiller på PC og Android-mobil. Løsningen for deg som spiller både på iOS og Android har vi så langt ikke sett.

SteelSeries har forøvrig også en ganske fersk lansering bak seg. Deres Stratus Duo er laget for å fungere både med mobilen og PC-en. Den leveres med en rask trådløs USB-plugg for PC-bruk, mens den bruker Bluetooth for å snakke med mobilen.

Selv om Stratus Duo gjør det vesentlig mer praktisk å spille «her og der» på PC og Android-mobil støtter den ikke iOS. Dermed er den enn så lenge ikke en løsning for deg som både har Android- og Apple-dingser med deg i sekken.

Fortnite er ett av de to største såkalte battle royale-spillene for tiden. Her er konseptet at et antall spillere slippes løs i samme spillkart, og gjennom raske og actionfylte spillomganger er det spilleren som står igjen til slutt som vinner.

Millionspillene

Det Epic-utviklede spillet kjemper selv mot blant annet koreanske PUBG om å ha flest spillere og oppmerksomhet.

Der PUBG har til tider har ligget en del bak Fortnite var de i desember noenlunde jevne, med omtrent 200 millioner registrerte spillere hver, og 30 millioner aktive spillere hver dag.

PUBG har hatt én fordel over Epics storspill; støtte for håndkontrollere. Den har vært på plass en god stund allerede.

Samtidig som PUBG og Fortnite kjemper mot hverandre om å ha flest registrerte og aktive spillere er de ikke alene på markedet. League of Legends, Minecraft og Blizzards Overwatch spilles fortsatt av mange titalls millioner mennesker, selv om de har relativt ulike spillkonsepter sammenliknet med battle royale-spillene.

Les vår store guide til Fortnite her »

Les også
League of Legends kan være på vei til mobilen
Les også
PUBG får stadig færre spillere
Les også
Fortnite for Android er nå tilgjengelig for alle: Slik installerer du
Les også
Så mye har de tjent på Fortnite på iPhone
Les også
Slik ser Fortnite Battle Royale ut på Nintendo Switch
Les også
PUBG-skaperen saksøker Fortnite – sier de har kopiert suksessformelen deres
Les også
Teks store guide til Fortnite: Ti tips for å bli bedre
annonse