Tek.no

Nyhet

Xbox Music bytter navn

Var for tett knyttet til spillmaskinen, ifølge Microsoft.

Microsoft
7 Juli 2015 18:00

Apple Music, Spotify og Tidal. De tre strømmenavnene du kanskje har hørt mest om i det siste, og det er naturligvis ikke tilfeldig. To av dem har akkurat hatt store lanseringer, mens den tredje er markedsleder og forventes å holde følge. En aktør vi har hørt mindre om i sammenhengen er Microsoft.

Programvaregiganten har lenge hatt tjenesten Xbox Music, men det er en stund siden siste store nyhet om tjenesten. Nå bytter imidlertid tjenesten navn, og blir til Groove.

Joe Belfiore er sjef for Windows-utvikling for telefoner og nettbrett, og han forklarer navneskiftet med at tjenesten var for tett knyttet til Microsofts spillmaskiner, Xbox.

Foreløpig er ikke alt kjent om hva som blir nytt i tjenesten, men ifølge Microsofts bloggpost nylig, skal en del av endringene gjøre det enklere å bruke tjenesten på berøringsskjerm.

I tillegg er tjenesten knyttet til skylaringstjenesten OneDrive, slik at alt du laster opp av musikk til skylagringskontoen din lar seg spille av i Microsofts avspiller.

Lanserer også for Android og iOS

Selskapet benyttet dessuten anledningen til å annonsere at musikktjenesten blir tilgjengelig både for iPhone-modeller og for Android-telefoner. Prismessig ligger tjenesten på ti amerikanske dollar i måneden for brukere i USA. Her på berget har Xbox Music så langt kostet 99 kroner i måneden. Dermed ligger den prismessig på akkurat det samme som sine konkurrenter for vanlige enkeltbrukere.

Foreløpig er det ikke sagt noe om Microsoft vil matche familieabonnementene som Apple Music lanserte, og som Spotify siden har sagt at de vil innføre.

Lurer du på hvordan det er å bruke Apple Music kan du få et inntrykk i sniktitten vi publiserte i forrige uke »

(Kilder: Joe Belfiore/Twitter.com, blogs.windows.com via microsoft-news.com)

Les også
Vi har prøvekjørt Apples nye musikktjeneste
Les også
Nå mobiliserer Spotify mot Apple Music
Les også
Endelig er Windows 10-datoen klar
Les også
Windows 10 får bedre pekeplate-støtte
annonse

Les også