Til hovedinnhold

Windows 10 får bedre pekeplate-støtte

Gode nyheter for folk som bruker bærbare PC-er.

Det er ennå en god stund til den offisielle lanseringen av Windows 10, og fremdeles dukker det stadig opp mer informasjon om operativsystemet, for eksempel når det gjelder sikkerhetsteknologien.

Nettstedet The Verge kan nå melde om enda en Windows 10-nyhet, som er spesielt interessant for dem som har tenkt å kjøre operativsystemet på bærbare PC-er.

Bedre berøringsfunksjonalitet

Det ser nemlig ut til at Microsoft har tenkt å gi pekeplate-funksjonaliteten en aldri så liten overhaling i Windows 10, i form av å støtte et større antall fingerbevegelser enn tidligere.

Den nye funksjonaliteten ble vist frem av nestsjefen i Microsofts operativsystemavdeling, Joe Belfiore, på TechEd Europe-konferansen nylig.

Det er primært muligheten til å bruke flere fingre samtidig som skal implementeres i Windows 10. Belfiore demonstrerte blant annet hvordan man enkelt kan minimere alle Windows-vinduene samtidig ved å bevege tre fingre nedover på platen.

Snap-funksjonen også forbedret

Ved å føre tre fingre i motsatt retning kan man deretter bringe alle vinduene tilbake til skrivebordet. Man kan også bevege tre fingre sidelengs for å veksle mellom applikasjoner på skrivebordet.

Under den samme presentasjonen viste Belfiore også frem en forbedret utgave av den såkalte «snap»-funksjonen. Dette er en funksjon som automatisk plasserer to vinduer ved siden av hverandre i samme størrelse ved å dra hvert vindu ut til kanten av skjermen.

I Windows 10 skal det bli mulig å bruke denne funksjonen over flere skjermer, noe som visstnok skal ha vært etterspurt blant profesjonelle brukere. Demonstrasjonen av de nye funksjonene kan du se i videoen under.

Prøveversjonen av Windows 10 har fått mange tilbakemeldinger: Dette er testerne misfornøyde med »

annonse