Til hovedinnhold

– Han er ikke Steve Jobs

Arvtager Tim Cook får likevel støtte av en tidligere Apple-CEO.

John Sculley, som var sjef for Apple fra 1983 til 1993, sier at den nåværende CEO-en Tim Cook gjør en "fabelaktig jobb". Dette kommer frem i et intervju med CNBC Asia.

Cook har vært under massivt press helt siden han skulle overta etter den, av mange, genierklærte Apple-sjefen Steve Jobs. Som forventet har aksjekursen dalt mye i perioder, og Cook har også måttet tåle kritikk fra flere hold. Nye salgstall har imidlertid vist at Apple fortsatt selger godt, til tross for at Android-plattformen på mange måter har gått i tet.

– Jeg synes Cook gjør en fabelaktig jobb. Han prøver ikke å være Steve Jobs; bare en person kunne være Steve Jobs og det var Steve, sa Sculley til CNBC Asia forrige tirsdag.

– Viderefører Apple-filosofien

Ifølge den tidligere Apple-sjefen, altså Sculley, var Jobs' store styrke at han kunne gjøre store creative sprang. Dette så vi blant annet med den første iPhone-en i 2007, både på design og funksjonalitet.

– Det Tim (Cook, red.anm) gjør er å videreføre Apple-filosofien uten kompromisser, med kvalitetsprodukter og flott styling, sier Sculley

Han sier videre at han ser optimistisk på fremtiden til Apple med Tim Cook ved roret, og at han heller ikke har solgt en eneste aksje i selskapet som han en gang hadde ansvaret for.

Ga ikke Jobs sparken

Sculley var Apple-sjef da Steve Jobs ble skviset ut av selskapet i 1985, og ryktene ville ha det til at det var nettopp Sculley som ga Jobs fyken. Dette avviser han på det sterkeste.

– Jeg var ikke den som sparket Steve Jobs, det var en myte, sier Scully.

Mer ville han ikke si om den saken. Tidligere skal han derimot ha uttalt at Jobs ble degradert fra Macintosh-avdelingen, at han deretter tok seg et friår og at Jobs selv sa opp etter dette.

Les også: Apple er mer verdt enn Coca Cola


(Kilder: CNBC Asia)

annonse