Til hovedinnhold

– Vår beste iPhone-lansering noensinne

Apple-sjef Tim Cook er full av begeistring etter salgsrekord.

De første rapportene kunne tyde på at salget av den litt rimeligere iPhone 5C gikk nokså tregt i USA, da Apple åpnet salget av sine to nykommere på mandag. Også vår utskremte journalist som befant seg i London på åpningsdagen kunne rapportere at det var klart størst interesse for toppmodellen.

Apple roper om salgsrekord hvert eneste år, og dette året er naturligvis intet unntak. Noe annet ville kanskje vært skandale? Men hvorvidt det er iPhone 5S som har solgt bedre enn noen gang, eller om iPhone 5C har slått an i andre markeder vet vi ikke. Totalt har Apple solgt ni millioner iPhone 5S- og 5C på tre dager, mot fem millioner iPhone 5 på like mange dager i fjor.

– Dette er vår beste iPhone-lansering noensinne – over ni millioner iPhone-enheter solgt i løpet av den første helgen er ny rekord. Selv om vi har solgt alle telefonene i det første partiet av iPhone 5S, mottar lagrene våre nye iPhone-forsendelser regelmessig, sier Apple-sjef Tim Cook i en pressemelding.

Apple opplyser også at det nye operativsystemet iOS 7 har blitt installert på over 200 millioner enheter.

iPhone 5S kommer nå i en gullfarge, i tillegg til svart og hvit.Foto: Apple

Må vente i flere uker

Både iPhone 5S og iPhone 5C selges i USA, Australia, Canada, Frankrike, Hongkong, Japan, Kina, Puerto Rico, Singapore, Storbritannia og Tyskland. Apple melder at etterspørselen etter toppmodellen er "større enn det første partiet," og at mange av de som har bestilt på nettet kanskje må vente i flere uker før de får telefonen sin.

Selskapets representanter kan foreløpig ikke si noe om når de nye Apple-telefonene kommer til Norge. I fjor kom iPhone 5 i månedsskiftet september/oktober, men i et svært begrenset antall. Under lanseringen hevdet Apple at telefonene ville være "i salg i over 100 land innen desember," hvor Norge temmelig sikkert er ett av disse landene. Jo større pågang det er i de 11 første landene, desto mindre blir kanskje sjansen for at Apple-telefonene dukker opp i norske butikkeri oktober eller november.

Også mangel på nødvendige deler kan skape forsinkelser i forsendingene:

Les også: iPhone 5S kan bli mangelvare

(Kilder: Pressemelding)

annonse