Til hovedinnhold

Apple mer verdt enn Coca-Cola

Verdens mest verdifulle varemerke.

En studie av verdens 100 ledende varemerker gjennomført av Interbrand Corp kårer Apple til verdens mest verdifulle varemerke.

Det at Apple er ledende innen design og prestasjoner gjør at selskapet går forbi Coca-Cola i Interbrands kåring. Interbrands-sjef Jez Frampton mener Tim Cook på en god måte har klart å videreføre arven etter Steve Jobs.

– Apples produkter og holdninger har forandret livene våre, og de fortsetter å levere innovasjon, igjen og igjen, sier Frampton til Bloomberg.

Næringslivet følger nøye med på den årlige kåringen, som avgjøres av hvilket selskap som gjør det best økonomisk og i kampen om forbrukernes lommebøker. Blant de andre selskapene på topp 10 finner man IBM, Toyota, McDonalds, Samsung og Intel.

Rekordfall for Nokia

Teknologiselskapene var både de største vinnerne og de største taperne i årets kåring. Google klatret 34 prosent, mens Samsung bedret sin plassering med 20 prosent. Samtidig hadde Nokia det største fallet i kåringens historie, fra 19. til 57. plass. Yahoo og Blackberry forsvant ut av topp 100.

Blackberry ble nylig solgt til et holdingselskap. De siste to årene har over ti tusen ansatte måttet forlate selskapet. Nokia ble solgt til Microsoft for få uker siden, en transaksjon der Microsoft lisensierer rettighetene til Nokia-merkenavnet i ti år. Dette skal imidlertid bare brukes på de billigste telefonene. Nokia-merkenavnet vil forsvinne fra selskapets toppmodeller i løpet av kort tid.

Les mer: Blackberry blir solgt >>

(Kilde: Bloomberg)

annonse