Til hovedinnhold

Google kjøper selskapet bak superrøykvarsleren

Med kun tre år på baken går Nest Labs for nesten 20 milliarder kroner.

Nest Labs

Internettgiganten Google sysler stadig mer med maskinvare i forskjellige former – fra smarte briller til mediepinner. Nå har også Google kjøpt opp selskapet Nest Labs, som er mest kjent for sine smarte hjemmeprodukter i form av en lærevillig termostat og en snasen røykvarsler.

Prislappen er er på anstendige 3,2 milliarder dollar, noe som tilsvarer i overkant av 19 milliarder norske kroner.

Ifølge en pressemelding fra Google skal Nest Labs fortsette å lage produkter under sitt eget varemerke. Nests administrerende direktør Tony Fadell skal også fortsette i sin rolle.

Fra Apple til Google

Tony Fadell startet opp Nest Labs i 2010 sammen med Matt Rogers, etter sigende fordi han ikke klarte å finne en termostat som gjorde det han ønsket. Begge de to grunnleggerne har en fortid fra Apple, og Fadell omtales gjerne som en av iPodens «fedre». Nest-produktene selges også i Apple Store.

Administrerende direktør i Google, Larry Page, uttaler at han er glad over å få Nest inn i «Google-familien».

– De leverer allerede fantastiske produkter du kan kjøpe nå – termostater som sparer energi, og røyk/-karbonmonoksidvarslere som som kan bidra til å holde familien din trygg. Vi er begeistret over å få levere flotte oppleveser til flere hjem i flere land og oppfylle drømmene deres!

Forhåpentligvis betyr dette at vi snart også får kjøpt Nests gløgge produkter her på berget.

Les mer om Nests smarte røykvarsler på Teknofil:
Nest Protect snakker til deg og kobler seg opp på nett >>>

Kilde: The Verge

annonse