Til hovedinnhold

Google kjøper selskap bak overvåkningskameraer

Bladde opp 3,3 milliarder kroner for Dropcam.

Dropcam/Google

Søkegiganten Google har for lengst gjort seg bemerket for sin relativt aggressive oppkjøpsstrategi, og har gjennom årene gjort en lang rekke anskaffelser innen bransjer som kunstig intelligens, kvantedatamaskiner og robotteknologi.

Nå melder blant andre nettstedet TechCrunch om nok et større oppkjøp fra Google. Denne gangen var det selskapet Dropcam som stod på ønskelisten.

Teknisk sett er det røykvarslingsselskapet Nest Labs som står bak oppkjøpet, men som vi meldte i januar er dette selskapet nå eid av Google. Google og Nest Labs punget ut 555 millioner dollar, rundt 3,3 milliarder kroner, for Dropcam.

Foto: Dropcam

Lager Wi-Fi-kameraer for overvåkning

Dropcam er et relativt nystartet selskap som lager Wi-Fi-kompatible kameraer som brukes til å strømme video til en egen nettskytjeneste, hvor brukeren kan følge med på videostrømmen, og hvor man også kan lagre videoinnholdet.

Konseptet er først og fremst ment å fungere som et rimeligere alternativ til hjemmeovervåkningssystemer, hvor man for eksempel kan sette opp kameraer i flere rom i hjemmet og følge med via mobiltelefonen eller andre nettilkoblede enheter.

Det er uvisst akkurat hvilke planer Google og Nest har for Dropcam, men på bloggen sin gir Nest-grunnleggeren Matt Rogers uttrykk for store, om enn vage, langsiktige ambisjoner.

Vil bygge det «bevisste» hjem

– Etter hvert er planen å jobbe sammen for å gjenoppfinne produkter som vil bidra til å forme fremtiden til det «bevisste» hjemmet, og til å bringe våre felles visjoner til flere og flere mennesker rundt omkring i verden, skriver Rogers.

Inntil videre vil oppkjøpet imidlertid ikke få noe betydning for eksisterende brukere av Dropcams produkter.

Nest-grunnleggeren forsikrer for øvrig at sikkerhet og personvern skal stå i høysetet etter at oppkjøpet er i boks. Ifølge Rogers vil intet innhold bli delt med andre parter uten brukernes tillatelse, heller ikke til moderselskapet Google.

Ikke alle Google-satsinger går like bra: Selskapets kvantedatamaskin strøk på styrketesten »

annonse