Til hovedinnhold

Galaxy Note 8-eiere opplever at telefonen ikke kan lades opp igjen når batteriet går tomt

Snodig batteriproblem på Samsungs nyeste brettmobil.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Samsungs toppmodell Galaxy Note 8 eksploderer heldigvis ikke som forgjengeren, men nå ser det ut til at denne har et batteriproblem av en annen art. Det melder blant andre SamMobile.

Flere brukere på blant annet Samsungs eget brukerforum melder nemlig at de ikke får liv i telefonen igjen etter at batteriet er gått tomt for strøm, selv om ladekabelen er plugget inn.

Brukere melder at telefonen verken slår seg på igjen eller lar seg lade opp etter at batteriet er tømt, og bytting av lader skal heller ikke hjelpe på problemet.

Bekreftes av Samsung

Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Samsung har selv bekreftet i en uttalelse at de har registrert klagene, og at problemet hittil kun skal omfatte et begrenset antall brukere. Selskapet skal være i ferd med å undersøke feilen, men i skrivende stund foreligger det ingen forklaring på hvor problemet ligger. Det er dermed heller ikke kjent om det er maskin- eller programvarerelatert.

Tilsynelatende er det hovedsakelig amerikanske brukere som melder om problemet, noe som kan indikere at det primært er de Snapdragon-utstyrte modellene som er rammet, uten at dette på noe måte er bekreftet. I Europa kommet Galaxy Note 8 som kjent med Samsungs egen Exynos-brikke.

Forhåpentligvis kommer Samsung med flere offisielle uttalelser om ikke lenge, men inntil videre kan det nok som en forholdsregel være smart å ikke la batteriet på Note 8 gå helt tomt.

Hovedkonkurrenten er i mer alvorlig batterirelatert trøbbel for tiden: Apple ber nå om unnskyldning for å redusere ytelsen til eldre telefoner »

annonse