Til hovedinnhold

Nå får du Adobe Lightroom til iPad-en

Lanserer avansert verktøy for bilderedigering og -håndtering til Apples nettbrett.

Adobe

Adobe har lansert en iPad-versjon av fotoprogramvaren Lightroom. Dermed skal du kunne jobbe med redigering på både PC, Mac og nettbrett – og synkronisere bildene automatisk mellom de ulike plattformene du jobber på.

Lightroom Mobile, som er navnet på appen, skal ifølge en pressemelding fra Adobe inneholde alle de viktigste verktøyene fra PC/Mac-programvaren Lightroom 5. Du skal blant annet kunne redigere bilder i råformat, uten at du ødelegger eller endrer originalfilene.

Endringer du gjør på PC-en synkroniseres over til iPad-en, og motsatt.Foto: Adobe

Dyrt abonnement

Appen benyttes i likhet med PC- og Mac-versjonene til å både redigere bilder, justere hvitbalanse og farger, beskjære bilder, og til å organisere store bildearkiver.

– Ved å introdusere Lightroom Mobile har vi gjort det mulig for profesjonelle fotografer å arbeide med bilder mens de er på farten. De har nå muligheten til å jobbe med bildene overalt og samtidig synkronisere bildene mellom deres iPad og stasjonære PC, sier Anna Rose, nordisk markedsansvarlig for digitale medier hos Adobe.

Du kan teste ut appen gratis, men for å fortsette å bruke den må du abonnere på Adobes tjenester. Det billigste alternativet koster 1 125 kroner i året.

Den største konkurrenten til Adobe Lightroom er Apples Aperture-programvare. Denne finnes foreløpig ikke til iPad – kun Mac. Du kan riktignok synkronisere Aperture-bildene dine slik at de blir tilgjengelig i iPhoto-appen på iPad. Om Apple vil følge i Adobes fotspor og gjøre profesjonell bildebehandling tilgjengelig på iPad, vet vi ikke.

Vårt søsternettsted Akam.no har mer informasjon om Lightroom Mobile-appen »

Flere proffe produktivitetsverktøy finnes nå til iPad:
Les om iWork og Office for iPad her »

annonse