Til hovedinnhold

Se hvor enkelt du kan lure Snapchat

En svakhet lar deg filme så lenge du vil med en iPhone. Vi viser deg hvordan.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
Ole Henrik Johansen

Den sosiale medieappen Snapchat brukes av millioner av mennesker. Nå viser det seg at du enkelt kan omgå ti-sekunders grensen for hvor lenge du kan filme en video med appen, melder The Verge.

Svakheten som er funnet ser ut til å kun gjelde Apples iOS-operativsystem, med andre ord må du ha en iPhone for å kunne utnytte deg av muligheten til å filme lenger.

Trykk to ganger på Hjem-knappen samtidig som du holder film-ikonet på skjermen inne. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Slik gjør du

Feilen gjør altså at du kan filme så lenge du vil ved å bruke enten front- eller hovedkameraet. For å omgå ti-sekundersgrensen må du gjøre på følgende måte:

  • Sett i gang å filme på vanlig måte i Snapchat ved å holde knappen på skjermen nede.
  • Mens du holder knappen nede dobbel-klikker du på Hjem-knappen på telefonen på samme måte som du gjør for å få opp oversikten over hvilke programmer som kjører (Multitask).
  • Snapchat kommer da opp som et av disse vinduene, og fortsetter å filme videre utover de ti sekundene.

Litt vinninga opp i spinninga?

Så enkelt lar det seg altså gjøre å filme så lenge du selv ønsker i Snapchat, men gleden kan virke å være kortvarig.

Ifølge The Verge blir nemlig kvaliteten forringet ganske mye når du passerer den ti-sekundersbegrensningen. Samtidig virker det også som om de som mottar video-klippet du sender ikke får glede av å se mer enn i ti sekunder.

NB: Når vi tester i mellom to telefoner her i redaksjonen, viser det seg at mottakeren fint kan se de 25 sekundene vi gjorde som en test. Vi kunne heller ikke se noen dramatisk nedgang i kvalitet. I vårt tilfelle ble det sendt mellom en iPhone og en Android-enhet. Dog virket det ikke mellom to iPhone-enheter.

Gi gjerne tilbakemelding med dine erfaringer av denne svakheten nederst i artikkelen.

Gjelder ikke Android

Videre har det amerikanske nettstedet prøvd å se hvorvidt svakheten gjelder for operativsystemet Android. Det viser seg dog at måten Android håndterer multitasking gjør at feilen ikke kan utnyttes på samme måte.

Antagelig vil du neppe få glede av denne buggen spesielt lenge, for som amerikanerne påpeker vil feilen nok tettes i løpet av kort tid.

Lurer du på hvor videoen er? Den har vi selvsagt lagt ut på Snapchat, her kan du følge oss »

(Kilde: The Verge)

annonse