Til hovedinnhold

Snart kan du ha det mer moro med Facebook-bildene dine på mobil

Ny opplastingsfunksjon til iOS lar deg enkelt fikle med bildene på kreative måter.

Facebook

Det å laste opp bilder er nok blitt en av de desidert mest populære Facebook-aktivitetene, særlig for dem som bruker mobilappen til den superpopulære tjenesten. Som nettstedet TechCrunch melder skal brukere nå få flere muligheter når det gjelder å tilføre Facebook-blinkskuddene litt visuelt krydder.

Selskapet skal nemlig være i gang med testing av en splitter ny bildeopplastingstjeneste for iOS, som både innfører flere nye funksjoner og som gjør bilderedigeringen enklere enn før.

Lar deg kjapt legge tekst og filtre på bildet

Den nye bildeopplastingstjenestens gjør det blant annet mulig å legge tekst i alle mulige farger på bildene dine. I tillegg kan du enkelt prøve ut en rekke visuelle filtre simpelthen ved å stryke fingeren over bildet, samt legge på ulike «klistremerker».

Du skal enkelt kunne teste ut filtrene ved å stryke fingeren sidelengs over bildet. Foto: Facebook

– Folk ønsker å være kreative når de deler opplevelser med venner og familie på Facebook. Vi ruller nå ut en ny funksjon som samler alle bilderedigeringsverktøyene på Facebook, noe som gjør det enda enklere å legge filtre, klistremerker og tekst på bildene, svarte Facebook på en henvendelse fra TechCrunch.

Med den nye bildeopplasteren installert vil iOS-brukere kunne se en vertikal linje på bildene man velger ut som brukes til å teste ut filtrene, som blant annet har temaer relatert til de ulike årstidene. Nederst i venstre hørne på bildet er det tryllestav-ikon man bruker til å åpne redigeringsmenyen.

Henter inspirasjon fra Snapchat

Med dette har Facebook for øvrig hentet inspirasjon fra bildedelingstjenesten Snapchat, som byr på tilsvarende funksjonalitet. Som vi meldte allerede i 2013 har Facebook tidligere vært svært interessert i å kjøpe Snapchat.

Etter at dette hittil har mislykkes, kan det altså se ut til at Facebook i stedet forsøker å innlemme flere av tjenestens funksjoner. Også i fjor innførte Facebook på iOS en ny, Snapchat-inspirert funksjon som gjør det enklere å velge hvem som får se bildene dine.

Ikke minst lanserte Facebook i fjor også sin såkalte Slingshot-applikasjon, som etterligner Snapchat ved at den blant annet gjør det mulig for brukeren å sette ulike former for begrensninger på innholdet som sendes. Denne har dog ikke blitt særlig godt mottatt.

Bruker du ofte Facebook til å chatte med? Nå har selskapet gjort Messenger-appen tilgjengelig for folk uten Facebook-konto »

(Via Engadget)

annonse