Tek.no

Nyhet

Microsoft må kvitte seg med «SkyDrive»

Har tapt navnestrid – endrer over hele verden.

Hardware.no/iStock
Jørgen Elton Nilsen
1 Aug 2013 09:01

For én måned siden tapte Microsoft en tvist rundt merkenavnet på sin skylagringstjeneste, SkyDrive. Retten erkjente at navnet er for likt «Sky», som British Sky Broadcasting Group eier – en stor medieaktør i Storbritannia.

Microsoft har nå bestemt seg for at de ikke skal anke saken, og til The Verge bekrefter programvaregiganten at de nå skal bytte merkevarenavnet over hele verden.

Vil eksistere en stund til

Det er ikke første gangen Microsoft må snu rundt på produktnavnene sine. I fjor måtte de kvitte seg med «Metro» – navnet de ga den nye startskjermen i Windows 8 – da det var i konflikt med det tyske selskapet Metro AG.

I dagens tilfelle er problemet at «SkyDrive» er særs likt en rekke av Sky sine mange merkevarer, som Sky Movies, Sky Store, Sky Apps og mange flere.

Til The Verge sier Microsoft at de er glade for å ha kommet til en slutning rundt navnproblematikken, og de lover å levere en like god tjeneste som før.

Nøyaktig når navneskiftet vil finne sted, og hva det nye navnet vil bli, er foreløpig ikke kjent. Sky har imidlertid gitt Microsoft lov til å fortsette å bruke navnet i en tid fremover, slik at de rekker å gjøre de nødvendige endringene på en god og rolig måte.

Stortest: Disse nettsky-tjenestene bør du velge:
Gir deg helt gratis lagringsplass i nettskyen »

(Kilde: The Verge)

Les også
SkyDrive har fått nytt navn
Les også
SkyDrive får offline-modus
Les også
Dette gjorde Microsoft for å la NSA overvåke deg
Les også
Nå blir Amazon virkelig en Dropbox-konkurrent
Les også
Windows 8: Vi har stortestet Windows 8
annonse

Les også