Nyhet

SkyDrive har fått nytt navn

Microsofts nettskytjeneste er omdøpt etter navnestrid.

I fjor sommer ble det klart at Microsoft måtte bytte navn på sin nettskytjeneste SkyDrive etter en rettslig kjennelse som slo fast at navnet ligner for mye på «Sky», som eies av det britiske medieselskapet British Sky Broadcasting Group.

Microsoft bestemte seg for å ikke anke saken, men i stedet finne et nytt navn på tjenesten sin. Nå melder Microsoft i en blogg at det nye navnet er på plass.

SkyDrive blir OneDrive

Selskapets nettskytjeneste vil heretter være kjent som «OneDrive», et navn Microsoft syntes bedre oppsummerer konseptet med å gi brukerne ett sted å legge filene sine, uavhengig av antall enheter.

Microsoft sier også i bloggartikkelen at det nye navnet bedre formidler «visjonen» selskapet har for fremtiden, men uten å gå mer i detalj om hva denne innebærer. Mer informasjon om den videre utviklingen vil imidlertid visstnok komme snart.

Navneskiftet vil for øvrig ikke få noen praktiske konsekvenser for brukere av SkyDrive eller SkyDrive Pro, og driften av tjenesten vil fortsette akkurat som før inntil videre.

Det nye navnet vil tre i kraft ganske snart, men uten noen spesifisert dato. Microsoft har for anledningen lagd en liten, om ikke direkte informativ, markedsføringsvideo for nye OneDrive som du kan se under.

SkyDrive kan ting som ingen andre kan:
Slik utnytter du tjenesten maksimalt (Ekstra) »

(Kilde: Microsoft)

Les også
Det er priskrig i nettskyen
Les også
Western Digital My Cloud: Denne lagringsboksen er genialt enkel – og billig
Les også
Utnytt SkyDrive fullt ut
Les også
Microsoft må kvitte seg med «SkyDrive»
Les også
SkyDrive får offline-modus
annonse