Til hovedinnhold

Samsung Norge kan ikke avkrefte at norske brukere er rammet

Feilen som sender mobilbildene dine til tilfeldige brukere er fortsatt ikke løst.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

På mandag meldte vi om flere amerikanske eiere av Samsungs nyeste toppmodeller som hadde blitt offer for en veldig uheldig feil. Mobilene deres sendte nemlig tilfeldige bilder til personer i kontaktlisten deres, helt uten tillatelse eller varsel.

Foreløpig er det bare amerikanske Samsung-brukere som har sagt at de har opplevd feilen, men vi lurte naturligvis på om dette kunne være noe som også har rammet nordmenn.

Derfor spurte vi Samsung Norge om skadeomfanget her i Norge, om noen har rapport om noen feil og om noen nordmenn i det hele tatt er rammet.

Det vil ikke Samsung Norge svare på.

Lite ny informasjon

Her er hele svaret vi fikk fra Samsung Norge, via deres pressekontakt i Geelmuyden Kiese:

Samsung har jobbet grundig med saken de siste dagene, og det har ikke blitt oppdaget noen problemer hverken i maskin- eller programvare som er relatert til dette. Vi fortsetter å gjøre undersøkelser for å sikre at vi kommer til bunns i saken. Vi oppfordrer alle kunder som har spørsmål eller bekymringer om å kontakte kundeservice på telefon 216 29 099.

Basert på denne uttalelsen er det vanskelig å vite om feilen er isolert til amerikanske brukere, eller om det er et større problem. Selv med våre spesifikke spørsmål om nordmenn er rammet, har det ikke blitt adressert av Samsung. Det er ikke en bekreftelse på at det er et problem her i Norge, men det er heller ingen avkreftelse.

Vær på den sikre siden

Hvis du har en nyere Samsung-mobil, Galaxy S9 og Galaxy S9+, kan det lønne seg å deaktivere tilgangen til Samsungs meldingsapp, slik vi også anbefalte i går:

  • Settings > Apps > (Samsung) Messages > Permissions > disable Storage

Gjør du dette vil ikke mobilen kunne hente inn bilder fra galleriet ditt, og dermed heller ikke kunne sende dem videre. Dette vil også gjøre appen tilnærmet ubrukelig i praksis, og du er i så fall nødt til å benytte deg av en annen meldingsapp, slik som Googles standard meldingsapp, eller for eksempel Signal. Sistnevnte spesielt får mye skryt for nettopp sikkerhet og personvern.

Det kan hende dette er overflødig, men når det er snakk om private bilder på avveie er det kanskje greit å være litt ekstra forsiktig.

annonse