Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung Galaxy S9+

En rimelig oppgradering av en svært dyr telefon

Samsungs nye flaggskip kommer i to varianter. Galaxy S9 og Galaxy S9+. Sistnevnte har større skjerm, og et ekstra kamera under hovedkameraet. I tillegg har den større batteri og prislapp; Galaxy S9+ koster tusen kroner mer, og lander på 9800 kroner.

Er det verdt å bruke den tusenlappen?

Vi legger ikke skjul på at vi er svært skeptiske til prislappen på S9, når Galaxy S8 er så god som den er og koster flere tusen mindre enn det den nye modellen gjør. Men har du allerede bestemt deg for at du skal ha en kompromissløs Android-telefon med «alt», er svaret i bunn og grunn at den tusenlappen antakeligvis vil være verdt det.

Denne testen tar bare for seg de tydelige forskjellene på S9 og S9+. I praktisk bruk er de to telefonene nesten helt like, så om du lurer på noe denne artikkelen ikke besvarer er det sannsynlig at du finner svaret i den store testen av Galaxy S9. Den finner du her »

Bedre batteritid

Galaxy S9+ bruker ikke veldig mye mer strøm enn den vanlige modellen, og dermed kommer du faktisk ganske langt med et batteri som er på 3500 mAh i stedet for 3000 mAh. At den har Android 8 betyr også at strømstyringen er bedre enn i telefoner med gamle Android 7. Disse telefonene får rett og slett mer ut av batteriet enn eldre telefoner. Samtidig har Galaxy S8 også fått den nye Android-versjonen, og varer enda lenger enn den pleide på en lading.

Der S9+ uten store problemer klarer seg halvannen til to dager på oppladingen, er den vanlige modellen som regel i drift en drøy dag, og opp mot halvannen.

Ekstra kamera

Et ekstra kamera på baksiden, større skjerm og større batteri er hovedforskjellene på Galaxy S9 og Galaxy S9+.

Den synligste forskjellen, ved siden av størrelsen, er den ekstra kameralinsen under hovedkameraet. Her får du zoomfunksjonalitet uten at bildet blir dårligere. Løsningen fungerer godt så lenge lyset er tilstrekkelig. I tillegg har du mulighet til å få live-visning av bokeh-effekten de to kameraene sammen kan lage.

Den vanlige Galaxy S9-modellen kan også lage den samme typen effekter, men der får du ikke se resultatet før bildet faktisk er knipset. Det skal sies at S9+ som regel viser en langt dårligere forhåndsvisning enn bildet den ender med å ta, og begge telefonene gjør en rimelig god jobb på denne effekten. Som i Galaxy Note 8 er forresten begge de to kameraene optisk stabilisert, men her er det også mulig fysisk å endre blendernivå på hovedkameraet. Den muligheten er lik mellom S9-modellene.

Se alle bildene vi tok med Galaxy S9 og Galaxy S9+ i den store testen av Galaxy S9 »

Mer fremtidssikker

En forskjell som er helt usynlig, og praktisk talt umerkelig akkurat nå, er at Galaxy S9+ har seks gigabyte RAM der den vanlige S9-modellen har fire. Akkurat nå er det ikke særlig merkbar forskjell på de to telefonene, men i fremtidige oppdateringer kan forskjellen bli tydeligere. Galaxy S9+ er på den måten en mer fremtidssikker telefon, som antakeligvis vil fungere bedre når Android, og appene som kjører på den, krever mer.

Til sist er det forskjellen i skjermstørrelse mellom de to. Større skjerm gir deg bedre utbytte av funksjonene som lar flere apper dele på skjermplassen. I tillegg betyr det en enda mer fordypende titteopplevelse når du fisker frem Netflix eller annen underholdning.

At mobilen blir større betyr også at lyden oppleves som litt fyldigere fra S9+.

Samtidig er kanskje størrelsen pluss-modellens handicap. Ikke alle har svære bjørnelabber ytterst på armene, og selv ikke alle oss er like komfortable med telefoner som blir såpass voksne i størrelse.

Rimelig oppgradering av dyr telefon

Om den ekstra størrelsen oppleves som uhåndterlig eller helt grei vil variere fra person til person. Undertegnede har store hender, men jeg har brukt lang tid på å venne meg til store telefoner. Hovedsaklig har det vært batteritiden disse har som har vært viktigste lokkemat.

Men totalt sett; tusen kroner er forholdsvis lite ekstra å betale for disse fire relativt viktige faktorene for en mobiltelefon. Så om S9-prisen i utgangspunktet ikke er for stiv, så er ikke prisøkningen for pluss-utgaven så fryktelig mye å lure på. Men prisen begynner å bli svært stiv nå, og det er greit å ha i bakhodet at også for Galaxy S9+ finnes det en nesten like god Galaxy S8+ som koster nesten 3000 kroner mindre.

Hvis valget står mellom S8+ eller S9+ er det altså ikke like enkelt.

Alternativ til Galaxy S9+

Huawei Mate 10 Pro
Den kinesiske jokeren

Huawei Mate 10 Pro

fra 8733:-

Kvaliteten på Huaweis telefoner har økt i en voldsom fart de siste årene, og med Mate 10 Pro er de endelig virkelig på linje med Apple og Samsung. Her får du en telefon som er lynende rask - også i bruk over tid. I tillegg har den et svært batteri som bare varer og varer. Kameraet er blant de beste også her, og den er vanntett. Du mister trådløs lading, ansiktsgjenkjenning og animerte emojis basert på ansiktet ditt. Men Mate 10 Pro tar igjen på allrounder-egenskapene. Den er rett og slett en av denne vinterens store positive overraskelser.

LG V30
Lydkongen

LG V30

Galaxy S9+ har hodetelefonkontakten i behold, men hvis det er ett selskap som lager den ultimate hodetelefonkontakten i en mobil, så er det LG. Deres V30 er en fabelaktig telefon i generell bruk, med flott kamera og unike funksjoner, men har du en god hodetelefon med vanlig minijack på kommer du definitivt til å få glede av denne. Kraftig hodetelefonforsterker som kan drive selv krevende hjemmehodetelefoner er nemlig bygget inn.

Samsung Galaxy S8+
Originalen

Samsung Galaxy S8+

fra 4003:-

Samsungs Galaxy S8+ holder fortsatt koken, og med Android 8-oppdateringen har den blitt «ny» igjen den også. Det er en vanntett telefon med supert kamera og flott design. Fullt så rask på innsiden som Galaxy S9 er den ikke, og den har ikke ekstra zoom-kamera på baksiden. Det er et lite dryss av fordeler på den nye toppmodellen som S8 ikke har, men for de fleste er dette fortsatt et meget godt valg.

Samsung Galaxy S9 Plus SM-G965F 64GB
9
Imponerende

Samsung Galaxy S9 Plus SM-G965F 64GB

sitat"Galaxy S9+ er den beste Android-telefonen du kan kjøpe."

Fordeler

 • Krysse av
  Noe bedre batteritid enn vanlig S9
 • Krysse av
  Særdeles bra skjerm
 • Krysse av
  Dedikert zoom-kamera
 • Krysse av
  God ytelse
 • Krysse av
  Meget godt kamera
 • Krysse av
  Ansiktsgjenkjenning under alle lysforhold
 • Krysse av
  Svært gode høyttalere
 • Krysse av
  Rask registrering av fingeravtrykk
 • Krysse av
  God plassering av fingerleser

Ting å tenke på

 • Bytt
  Dyr uten større nyheter
 • Bytt
  Ansiktsgjenkjenning vesentlig tregere enn iPhone X
 • Bytt
  En og annen treghet (særlig Bixby)
 • Bytt
  Litt lunefull fingerleser
 • Bytt
  Design svært likt forrige modell
annonse
Samsung Galaxy S9 Plus SM-G965F/DS Dual SIM 6GB RAM 64GBI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Les også
Samsung Galaxy S10 kan lese fingeravtrykk gjennom skjermen
Les også
LG har lansert to nye G7-telefoner
Les også
Huawei kan slå Samsung på målstreken
Les også
Galaxy Note 9 kan få stort batteri og voldsom pris
Les også
Så mye juling tåler Samsung Galaxy S9
Les også
Hvor vanskelig er Galaxy S9 å fikse?
Les også
Galaxy S9 sies å være mye tregere enn iPhone X, men stemmer det?
annonse