Nyhet

Vi unboxer Samsung Galaxy S9+

Video

Tek.no / Barcelona: Søndag kveld kunne Samsung avsløre sine nye toppmodeller: Samsung Galaxy S9 og Galaxy S9+. Vi hadde fått prøve de to modellene i forkant, og hadde naturligvis en sniktitt på både S9 og S9+ klar.

Et av de første testeksemplarene

Nå har vi også fått tak i en av verdens første testeksemplarer av Samsung Galaxy S9+, som vi skal teste i tiden fremover. Det blir nok en del dager til testen er klar, vi har jo tross alt en hel messe å dekke her nede i Barcelona, men frykt ikke.

Vi åpnet opp esken og filmet det hele, slik at du vet hva du får hvis du kjøper den nye mobilen!

Om du ikke har fått med deg nyhetene i S9 og S9+, er de kort fortalt som følger:

  • Samme skjermstørrelse, men bittelitt mer kompakt flate siden rammene er krympet.
  • Fingerleseren er flyttet under kameraet
  • S9+ har fått to kameraer på baksiden
  • Stereohøyttalere

Hovednyheten: Bedre kamera

Den største evolusjonen ligger sannsynligvis i kameraet. Det har fått en ny og spennende bildebrikke som har noen triks i kofferten og skal være enda bedre i mørket enn tidligere.

Bedre nattbilder oppnår den blant annet ved å knipse inntil tolv bilder i rask rekkefølge hver kan du trykker på kameraknappen. Mobilen bruker så data fra alle disse bildene til å gradvis fjerne støy i det endelige bildet. Du merker ikke at dette skjer som noe annet enn en kvalitetsforbedring i sluttresultatet. I hvert fall om det fungerer som det skal. Samsung gjorde noe lignende også i Galaxy S8, men da tok den færre samtidige bilder, som gjorde at den hadde mindre grunnlag for å rette opp støy i bildet.

Optikken hjelper også til, og det er her det virkelig spektakulære skjer. Dette er nemlig telefoner med mekaniske blendere. Her kan telefonen knipse bilder med f/1.5 som gir bedre bilder i mørket, eller f/2.4 som gir skarpere bilder og sørger for at mer av det er i fokus når du har lys nok. Altså omtrent slik det menneskelige øyet fungerer, et faktum Samsung var opptatt av da vi fikk prøve telefonen.

Å pakke opp en ny mobil er alltid spennende, spesielt når det gjelder en av de store merkenes splitter nye toppmodeller.
Les også
Samsung Galaxy S9: Den beste Android-telefonen akkurat nå
annonse