Til hovedinnhold

Nvidia sier deres nye grafikkort gir like bra grafikk på bærbare som stasjonære maskiner

Slipper overklokkbar GTX 980 for bærbare.

Nvidia

De siste par årene har grafikkytelsen i bærbare datamaskiner blitt kraftigere, men fortsatt har det vært et stykke opp til ytelsen som du får med en stasjonær maskin. Det er det nå slutt på, melder Cnet.

Den amerikanske grafikkprodusenten Nvidia slipper nå en ny overklokkbar versjon av GTX 980 for bærbare maskiner.

Kraftigere enn GeForce GTX 980M

Ifølge Nvidia selv skal den nye GTX 980-varianten i flere tilfeller prestere like godt som et GTX 980-kort du finner i en stasjonær PC.

En av grunnene til dette er at selskapet har gjort forbedringer med hastigheten på minnet, som nå skal kunne yte rundt syv gigabit per sekund.

Asus ROG GX700 har en egen vannkjøling for å holde grafikken kjølig. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Et annet avgjørende element er støtte for åtte fasers strømforsyning, som gir en mer effektiv strømbruk, som igjen vil gjøre at grafikk-chipen genererer mindre varme.

Samtidig er det også gode muligheter for overklokking, hvilket betyr at produsentene nok vil tyne ut enda mer kraft. En av maskinene som får denne nye GTX 980-varianten er Asus ROG GX700, som blant annet har en egen vannkjølingsmodul for å kjøle grafikken.

Får støtte for Oculus Rift

Med den kraftige ytelsen kommer også en annen karamell for de som tålmodig venter på at VR-brillen til Oculus skal finne veien til butikkhyllene.

Tidligere i år uttalte Oculus, ifølge Cnet, at de aller fleste bærbare maskiner ikke hadde kraftig nok ytelse til å klare minimumskravene for bruk av VR-briller. Den nye GTX 980-utgaven skal imidlertid være kraftig nok til å takle Rift-brillene.

Som nevnt vil Asus sin nye vannkjølte maskin få den nye GTX 980-løsningen fra Nvidia. Det er også ventet at andre produsenter av spillbærebare, som for eksempel MSI, vil være like rundt hjørnet med sine modeller.

Det er ikke bare Oculus som jobber med VR-briller:
Sjekk ut denne godbiten fra Canon »

(Kilde: Cnet, ExtremeTech)

annonse