TestNvidia GeForce GTX 980 Ti

Leverer god ytelse – i 4K!

Trodde du ikke 60 FPS med høye innstillinger var mulig i 4K? Tro om igjen...

Innledning

Denne uken slapp Nvidia et splitter nytt skjermkort for de aller mest kravstore spillerne – flaggskipet GeForce GTX 980 Ti.

Kortet bygger på storebror GTX Titan X og tar med seg dette kortets beste egenskaper ned til et prisnivå som minner mer om lillebror GTX 980.

Over de neste sidene skal vi se nærmere på alt fra temperaturer, støy og effektforbruk, men selvsagt også det aller mest interessante: ytelsen i spill.

Overrasker i 4K-oppløsning

Kanskje luktet noen av dere lunta da vi i slutten av forrige uke oppdaterte skjermkorttestbenken vår med resultater fra en håndfull spill i 4K-oppløsning. Jepp, det var selvsagt for å ha gode bakgrunnstall når vi i dag skal sette Nvidias GTX 980 Ti på prøve i blant annet 4K-oppløste spill.

Om du lurer på om Nvidias nyeste er det du trenger for endelig å rettferdiggjøre et innkjøp av en superdeilig 4K-skjerm til spillene dine, da kan du bare hoppe rett til en av spilltestene våre her:

Batman: Arkham Knight »

Battlefield 4 »

Hitman: Absolution »

Metro: Last Light »

Minner om resten av GTX-familien.

Kanskje blir du ganske så overrasket over resultatene, spesielt der vi i 4K-oppløsning har tatt oss den frihet å overklokke kortet litt, eller der hvor vi slår av kantutjevning for å låse opp det vi allerede her kan avsløre er svært pene FPS-tall – uten egentlig å gå på kompromiss med bildekvaliteten.

Det er jo likevel slik at for de aller fleste av oss er drømmen om å nyte favorittspillene våre i 4K-oppløsning fortsatt et stykke unna, selv om GTX 980 Ti – med en pris på omtrent 6800 kroner ved lansering – absolutt bringer den nærmere oss. Derfor tester vi selvsagt som alltid også de faste spillene i Full HD-oppløsning samt oppløsningen 2560 x 1600 punkter.

Det som gjør Nvidias nyeste lansering ekstra spennende er ryktene om at AMD snart er klare med splitter nye skjermkort som skal erstatte dagens Radeon 200-serie fra høsten 2013. Lite vites om ytelsen til disse kortene foreløpig, men når Nvidia velger nettopp GTX 980 Ti til å forberede seg på konkurransen er resultatene vi skal se over de neste sidene muligens en god pekepinn på hva de forventer.

Kjent utside

Du skulle finne det du trenger av tilkoblinger bak her...

Utvendig er det umiddelbart lite som ser ut til å skille GeForce GTX 980 Ti fra GTX 980. Når vi får det opp av esken finner vi det samme designet med lik vifteløsning og den samme sorte kjøleplaten bak.

Videre er dagens kort utstyrt med hele tre DisplayPort 1.2-utganger, så vel som én utgang hver til HDMI 2.0 og DL-DVI. Med såpass mange DisplayPort-utganger bør det ikke være noe problem å få koblet til en G-Sync-skjerm, som det nye kortet selvfølgelig støtter.

Det som taler aller mest for hvilken ytelse vi kan forvente oss av kortet, sett fra utsiden, er PCI-E-strømkontaktene. Kortet har nemlig to stykker med henholdsvis seks pluss åtte pinner hver. Når vi vet hvilken ytelse det energieffektive GTX 980 leverer med 2 x 6 pinner, øker nysgjerrigheten voldsomt for hva Nvidia klarer å gjøre med enda mer energi.

Skal klare 4K i GTA V og Battlefield 4

Nvidia selv er ikke snauere enn at de sier GTX 980 Ti skal kunne kjøre populære spill som Battlefield 4 og GTA V med 4K og mer enn 30 bilder i sekundet. Videre hevder de at GTX 980 Ti skal være opptil tre ganger raskere enn GTX 680 – selskapets toppmodell fra noen år tilbake.

Over de neste sidene får vi svaret på om disse påstandene holder og mye annet.