Nyhet

Disse VR-brillene byr på skikkelig oppløsning

Canons første VR-briller har også den egenskapen at de ikke festes på hodet.

Stadig flere teknologiaktører innser faren ved å stå utenfor det kommende VR-kappløpet, og nå ser det ut til at også den kjente kameraprodusenten Canon ønsker å knive om markedsandelene i dette segmentet. Det melder nettstedet Popular Science.

På sin 2015 Expo-messe i New York nylig viste det japanske selskapet nemlig fram en prototype på et par VR-briller, som ennå ikke ser ut til å ha fått noe navn.

Høy oppløsning

Brillene skiller seg fra en del andre VR-produkter på et par punkter. Først og fremst festes ikke brillene på hodet, men har derimot et «periskop»-design hvor brukeren holder brillene inntil øynene med to håndtak, noe som definitivt er et uvanlig valg.

Prototypen festes ikke på hodet, men holdes som et periskop. Foto: Dave Gershgorn/ Popular Science, brukt med tillatelse

På EXPO-messen ble brillene dermed markedsført som «håndholdte» VR-briller, i stedet for som et hodesett. Canon skal imidlertid ha gjort det klart at dette bare er en tidlig prototype, og at det endelige designet kan være helt annerledes.

Som andre briller er Canons produkt for øvrig i stand til 360-graders hodesporing, men det er uvisst om posisjonssporing er på plass. Skjermene på Canons nye VR-briller ser ellers ut til å bli et viktig konkurransefortrinn. De har nemlig en oppløsning på solide 2560 x 1440 piksler per øye.

Viste også fram VR-kamerarigg

Til sammenligning har dagens utgave av Oculus Rift og HTCs Vive-briller en oppløsning på kun 1200 x 1080 piksler per øye. Videre har skjermene på Canons briller en størrelse på 5,5 tommer, med en synsvinkel på 120 grader.

Journalisten fra Popular Science testet ut brillene en kort stund og kunne bekrefte at skjermene var imponerende skarpe og at hodesporingen også var upåklagelig, uten merkbare blindsoner. Når vi eventuelt får se VR-brillene på markdet, og hva prisen blir, sa Canon dessverre ingenting om.

For øvrig viste selskapet også frem en kamerarigg med plass til hele 24 videokameraer, som skal brukes til å ta opp VR-video. Slike rigger har vi sett en del utgaver av allerede, sist fra actionkameraprodusenten GoPro.

Vi tok nylig en titt på den nye utgaven av HTCs VR-briller: Brillene har nå fått trådløse kontrollere og færre kabler »

(Via VR Focus)

Les også
Nå satser Nokia på noe helt annet enn mobiltelefoner
Les også
Du vet dette kameraet er sykt når det krever egen server for bildebehandling
Les også
Vil lage VR-briller med innebygget datamaskin
Les også
Tidenes mest nerdete frieri ble realisert ved hjelp av VR-briller
Les også
Kle på deg en kinosal med Samsungs Gear VR
Les også
HTCs lovende VR-briller utsettes
Les også
Slik skal forskerne hindre «sjøsyke» ved bruk av VR-briller
Les også
– Nokia skal vise frem et VR-produkt neste uke
Les også
– Windows 10 skal bli den beste plattformen for VR
annonse