Nyhet

Nå kommer Android Marshmallow til Nvidias kraft-nettbrett

Og Nvidia har også noen egne oppdateringer til Shield Tablet K1 på lur.

Den nyeste versjonen av Googles mobiloperativsystem, Android 6.0 Marshmallow, har fremdeles kun inntatt en liten andel enheter, men vokser jevnt og trutt. Nå har et nytt, fremtredende produkt blitt medlem i klubben, nemlig Nvidias særs potente spillnettbrett Nvidia Shield Tablet K1.

Nvidia kunngjorde nylig oppdateringen på bloggen sin, sammen med en liste over nye funksjoner som Nvidia selv har sluppet til det kraftige nettbrettet sitt.

Marshmallow-oppdateringen innebærer at Shield Tablet K1 blant annet får den såkalte «Now on Tap»-funksjonen, som innebærer at du enkelt kan finne frem informasjon som er relevant til det du holder på med til enhver tid med ett, enkelt trykk.

Slipper også bedre kamera-app med mer

Den får også «App Standby»-funksjonen, som fungerer ved å automatisk sette apper i standby-modus basert på når du sist brukte appen. Dermed reduseres aktiviteten til apper du sjelden bruker, som igjen sparer strøm. Funksjonen deaktiveres når du setter enheten på lading.

Shield Tablet K1.

Android 6.0 byr som tidligere meldt også på bedre styring av app-tillatelsene. Apper designet for Marshmallow vil spørre om rettigheter først når appen har bruk for det, og da kan du velge å tillate eller nekte appen rettighetene.

Alt dette er for så vidt allerede kjent stoff, men i tillegg skal Nvidia slippe egne oppdateringer sammen med Android 6.0. Disse inkluderer en ny kamera-app med et nytt grensesnitt inspirert av Googles flate og minimalistiske Material Design-konsept.

Nytt grensesnitt og Fallout-goder

Den nye kamera-appen byr også på nye bildeeffekter i sanntid. I tillegg har Nvidia også utstyrt nettbrettet sitt med grensesnitt-oppgraderinger i form av blant annet konfigurerbare hjem- og låseskjermer, samt gjort det mulig å bruke Google Now-kommandoer fra låseskjermen.

Ikke minst markerer Nvidia også Marshmallow-oppdateringen med en aldri så liten gave til spillere av det etterlengtede rollespillet Fallout 4. Selskapet gir bort 5 gratis «lunsjbokser» med såkalte Fallout Shelter-kort som kan gi deg spillvaluta, forbruksvarer og andre ting.

Tilbudet er tilgjengelig for de første 50 000 Shield Tablet K1-eierne til mølla, og videre instruksjoner finner du hos Nvidia. Under ser du en video som viser Android 6.0 Marshmallow på Shield Tablet K1-nettbrettet.

Shield Tablet kan være på vei i en enda kraftigere utgave: Det ryktes nemlig om en ny versjon med X1-prosessoren »

(Via Slashgear)

Les også
Nå får Android nytt varslingssystem
Les også
Nvidia Shield: Denne TV-boksen lar deg strømme de feteste spillene
Les også
Snart kan Nvidias kraft-nettbrett komme i enda kraftigere utgave
Les også
Nvidias kraft-nettbrett har kommet i ny og billigere utgave - men er den verdt å kjøpe?
Les også
Lansert i 2010 – får Android 6.0 Marshmallow
Les også
Disse telefonene har fått Android 6.0 Marshmallow
annonse