Til hovedinnhold

Disse telefonene har fått Android 6.0 Marshmallow

Oppdateringen rulles ut nå til Nexus-enheter.

Google / montasje

Google har startet utrullingen av Android 6.0 Marshmallow, men som vanlig er det i første omgang kun de som eier en Nexus-mobil eller et Nexus-nettbrett som vil få oppdateringen.

Oppdateringen sendes ut «Over The Air» (OTA), men for å unngå overbelastning av serverne får ikke samtlige Nexus-eiere oppdateringen samtidig. I verste fall kan det ta både dager og uker før du får oppdateringen. Det er mulig å installere oppdateringen manuelt, men det er litt omstendelig og krever en viss teknisk innsikt. Android Authority har en fin guide til hvordan du gjør det her.

De nye Nexus 5X og 6P-enhetene som ble lansert forrige uke, kommer selvfølgelig med Android 6.0 Marshmallow ferdig installert.

Disse enhetene får oppdateringen nå:

  • Nexus 5
  • Nexus 6
  • Nexus 7 (2013)
  • Nexus 9
  • Nexus Player

Har du et annet mobilmerke må du belage deg på å vente ganske lenge på oppdateringen. Produsentene skal gjøre sine egne tilpasninger og gjøre grundige tester før nye programvareversjoner sendes ut, dermed tar det gjerne noen måneder fra Nexus-telefonene får ny Android til oppdateringen kommer til andre mobiltelefoner.

Dette er nytt

Android 6.0 har fått en rekke nye funksjoner. Her er noen av dem:

  • Now on Tap. Henter frem relevant informasjon til det du holder på med akkurat nå. Hvis du for eksempel leser om uroen i Syria, kan du holde inne hjem-knappen og Now on Tap vil hente frem tilleggsinformasjon. Hører du på musikk vil du kunne få frem informasjon om artisten eller sangen. Now on Tap vil også kunne tipse deg om relevante apper eller hjelpe deg med å opprette kalenderoppføringer basert på for eksempel informasjon i en e-post.
  • Bedre batteritid. Den nye Doze-funksjonen setter Android-mobilen din i strømsparende dvalemodus når den oppdager at du ikke bruker telefonen. En annen funksjon, App Standby, reduserer aktiviteten til apper du bruker sjelden, og prioriterer apper du bruker ofte.
  • Styr tilgangene. I Android Marshmallow har du endelig fått tilbake muligheten til å detaljstyre hvilke rettigheter de ulike appene skal ha. Apper designet for Marshmallow vil spørre om rettigheter først når appen har bruk for det, og da kan du velge å tillate eller nekte appen rettighetene – for eksempel til å få tilgang til posisjon, kamera, kontaktliste eller andre ting. Rettigheter kan senere skrus av og på etter behov.
  • Fingeravtrykkstøtte. Marshmallow har støtte for fingeravtrykkslesere, noe du finner i begge de to nye Nexus-mobilene.

Vi har prøvd de nye Nexus-mobilene. Her kan du se vår video av hvordan nye Nexus og Android 6 Marshmallow er i bruk »

(Kilde: Google)

annonse