Til hovedinnhold

HBO Nordic er solgt

Strømmetjenesten har byttet eier.

HBO

Med Netflix' norgeslansering høsten 2012 ble det for alvor fart på strømmemarkedet i Norge. Den internasjonale kjempen har blitt kjent verden over for leveringen av TV-serier og filmer, men de har ikke vært alene. Blant de store konkurrentene finner vi HBO, som i form av HBO Nordic traff norsk jord ved årsskiftet.

Selv med egne TV-serier av høy kvalitet har ikke HBO Nordic slått spesielt godt an her til lands hittil. Nå melder Resumé.se at HBO Nordic er solgt.

Eierskifte

HBO Nordic har formelt sett ingenting med den amerikanske kjempen HBO å gjøre, de er bare et nordisk selskap som har kjøpt rettighetene til å sende HBO-serier, og strømmeløsningen er helt fristilt fra den amerikanske versjonen av tjenesten.

Salget er i første omgang tilsynelatende et rent eierskifte. 80 prosent av HBO Nordic har frem til nå vært eid av Parsifal Nordic Holding, et selskap som er eid av HBO Nordics styreformann og Absolut Vodka-baron Peter Ekelund. Denne andelen er nå tatt over av et annet holdingselskap, Home Box Office Nordic Investment.

Nøyaktig hva kjøpesummen har vært er ikke kjent, men til Resumé forteller Ekelund at dette salget er helt etter planen.

Hard lansering

Allerede før lanseringen fikk HBO Nordic problemer i Norge, og på ett punkt truet forbrukerombudet med lanserings-nekt. Som Hardware.no kunne avsløre ville selskapet opprinnelig kreve 12 måneders bindingstid uten prøvemåned. Sjefen selv mente dette var helt rimelig:

– Vi er HBO. Vi er ingen nykommer på markedet, og folk vet hva de går til. Det er ikke vits med en gratisperiode, fordi folk vet hva de får, sa HBO Nordic-sjef Hervé Payan til Hardware.no.

Forbrukerombudet var ikke enige, og truet med å forby tjenesten å lansere i Norge. Først da valgte HBO Nordic å endre vilkårene, slik at man for en høyere pris kunne slippe bindingstiden.

I midten av mars, noen måneder etter at både Netflix og HBO hadde holdt sine lanseringer, kom de første prognosene for medlemstall fra TNS Gallup inn. Da hadde Netflix hele 369 000 norske abonnementer, mens HBO Nordic kun hadde 36 900 stykker, en tiendedel.

Det finnes en rekke strømmetjenester å velge mellom i Norge:
Dette er våre seks favoritter »

(Kilde: Resumé.se)

annonse