Til hovedinnhold

HBO får 12-måneders bindingstid

Bekrefter overraskende opplysning på Facebook.

HBO

Selv om HBO Nordic ikke er lansert ennå og såvidt har brukt en krone på markedsføring her i Norden, har de raskt etablert seg som den største konkurrenten til både Netflix og Viaplay.

Det er ikke rart, da de tilsynelatende er svært like på mange måter. Alle tre tilbyr TV-serier og filmer over nettet, og alle har en prislapp på 79 kroner i måneden. Utvalget, grensesnittet og teknologien som ligger bak er kanskje annerledes, men for de aller fleste er dette bare detaljer.

Nå har imidlertid HBO Nordic bekreftet på Facebook at nye brukere vil måtte binde seg til tjenesten deres i 12 måneder når de først melder seg inn. Dette krever ikke konkurrentene.

Kommuniserer via Facebook

HBO Nordic har ikke noen pressekontakt journalister kan ta kontakt med, så denne informasjonen dukket rett og slett på deres egen Facebook-side på forespørsel fra en bruker.

«Bindingstiden vil være 12 måneder. Mer tekniske opplysninger rundt vår tjeneste vil komme ved lansering. Vi setter pris på din interesse. Mvh. Anja, HBO Nordic.», står det skrevet på Facebook-siden.

Skiller seg ut

Dette er en helt annen strategi enn det den amerikanske nykommeren Netflix har gått for. Da de lanserte tjenesten sin for et par uker siden ble alle nye brukere tilbudt én måneds gratisabonnement. Spotify Premium-brukere fikk tilbud om en gratisperiode som varte ut hele året. Først etter gratisperioden er over vil de løpende kostnadene på 79 kroner i måneden belastes kontoen til brukerne.

HBO Nordic på sin side har lovet én måned gratis for alle som har registrert e-posten sin for å få tilsendt nyhetsbrev fra dem. Fristen for dette går imidlertid ut i dag, og de som ikke har fått med seg dette tilbudet vil måtte betale fra første stund hvis de vil prøve HBO, og dermed også binde seg til et 12-måneders abonnement.

Full HD og sport

Annen informasjon HBO Nordic har avslørt via Facebook-siden sin er blant annet at innholdet vil være tilgjengelig i 1080p-oppløsning med 5.1 surround-lyd. Alt av undertekster er valgfritt, og de planlegger å tilby sportsinnhold, men ingen live-sendinger. Det virker også som de går litt tilbake på tidligere annonseringer om at serier vil bli tilgjengelig "umiddelbart", og har nå endret ordlyden til "innen 24 timer":

«Vi vil vise de store og kjente klassikerne av HBO seriene, serier fra andre leverandører som Starz, Fremantle og mer, samt de nyeste episodene av de siste tv-seriene fra HBO innen 24 timer etter den amerikanske premieren. Mvh. Anja A. , HBO Nordic.»

Hva synes du om at HBO Nordic kun vil være tilgjengelig med 12 måneders bindingstid? Er du fortsatt interessert? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

Vi tok kontakt med HBO Nordic-sjefen, Hervé Payan, og fikk mildt sagt overraskende svar på våre spørsmål:

Les også: – Vi er HBO, vi trenger ingen prøveperiode

(Kilde: HBO Nordics Facebook-side)

annonse