HBO Nordic er lansert i Norge

Åpnet opp slusene i går kveld, med 46 TV-serier.

Etter mye om og men har HBO Nordic endelig blitt lansert i Norge. De startet utrullingen for en stund siden, men da for bare en håndfull TeliaSonerakunder i Skandinavia. Nå har de lansert applikasjonen sin for nyere Samsungprodukter, som er deres andre ledd i deres tre-fasede utrullingsplan.

Last ned nå

Det vi vet så langt er at TV-applikasjonen til HBO Nordic ble lansert på Samsung-TV-er av 7- og 8-serien i Norge i går kveld. Applikasjonen lastes ned fra Samsungs egne applikasjonsbutikk, men er kun tilgjengelig for de med en Samsung TV kjøpt i år.

Hvis du har nylig kjøpt en Samsung TV har du antageligvis fått med deg en promokode fra HBO Nordic, som lar deg prøve tjensten i tre måneder gratis. For resten av oss ser det ut til at vi fortsatt må binde oss i 12 måneder, for en månedspris på 79 kroner.

Mobilapplikasjoner på vei

HBO Nordic driver også med å lage applikasjoner for både iOS og Android. Det står ingenting om når de er forventet å komme, annet enn at iOS-versjonen er sendt inn til Apple for godkjenning. Det betyr forhåpentligvis at begge versjoner er i ferd med å bli sluppet.

Akkurat hvor stort utvalget er vil ikke HBO si noe om, men ifølge Dinside ligger det 46 TV-serier klare for å bli sett på. Samtlige har støtte for undertekster på enten norsk, svensk, finsk eller dansk.

Ingen surround uten Samsung

Når det kommer til den tekniske biten av HBO Nordic, kan de tilby oppløsninger helt opp til 1080p. Surroundlyd er foreløpig bare tilgjengelig for Samsungs Smart TV-er, og dermed ikke for PC-er.

HBO Nordic har både Mac- og Windows-støtte, men hvis du bruker Linux vil du nok måtte vente en stund. Tjenesten krever at du har Flash installert, i tillegg til å installere et programtillegg kalt Widewine. Widewine er en DRM-teknologi som fungerer på tvers av flere plattformer, men akkurat som med Netflix' bruk av Silverlight for sin DRM-sikkerhet, er det problematisk å få det over på en Linux-plattform.

HBO Nordic lar deg koble opp fem enheter på ett abonnement. Hvis du vil bruke en annen enhet enn de fem vil du måtte deaktivere HBO-applikasjonen på én av dem. Du er også begrenset til å kun se på HBO-innhold fra én av dem, og ikke flere samtidlig.

Har du for eksempel flere familiemedlemmer som vil se på ulike serier samtidlig, vil du måtte kjøpe flere abonnementer.

For å få en jevn og fin bildekvalitet fra tjensten sin, anbefaler HBO en nettlinje med en nedlastningshastighet på minst 8 Mb/s.

Vi oppdaterer saken, så følg med.

Les også
HBO Nordic er solgt
Les også
Pangavslutningen til Game of Thrones satt piratrekord
Les også
– Slutt å stjele Game of Thrones!
Les også
Nå kan du prøve HBO Nordic gratis
Les også
HBO Nordic endrer vilkårene for bindingstid
Les også
Slik blir HBO i Norge
annonse