Nyhet

Et slikt tastatur har du ikke sett før

Minuum gir deg langt større plass på mobilskjermen.

Mange smarttelefonbrukere har sikkert latt seg irritere over at tastaturet egentlig er i veien når man skal både se på innhold og skrive samtidig. Dette søker Minuum-prosjektet å gjøre noe med.

De canadiske gutta i det nyopprettede selskapet Whirlscape syns nemlig det tradisjonelle, digitale tastaturet tar litt mye plass, og sammenligner det med at du skulle holde et fysisk tastatur foran en PC-skjerm. Løsningen ifølge dem er Minuum – et minimalt tastatur som holder seg på bunnen av mobilskjermen.

Bort med radene!

Til tross for den vesle størrelsen, skal Minuum fremdeles være like effektivt og nøyaktig i bruk som de konvensjonelle konkurrentene. Den vanlige QWERTY-designen er borte, selv om Minuum fremdeles holder seg til samme formel – på en måte.

Tre rader med bokstaver og én for mellomromtasten har blitt dyttet sammen til én eneste rad i Minuum, og dermed er store mengder med plass frigjort. For å klare å taste riktig på denne lille boltreplassen, benytter Minuum seg av et system som forutsier det du vil skrive inn, og utviklerne påstår at dette er like smertefritt i bruk som vanlige tastaturer.

Ikke bare for mobiler

Noe annet som er interessant med Minuum, er at det ikke begrenser seg til smarttelefoner og nettbrett. I videoen nedenfor demonstrerer Whirlscape hvordan systemet kan tilpasses andre typer dingser, som en klokke, ring eller til og med din egen arm.

Minuum er på brukerfinansieringsnettstedet Indiegogo, hvor det i skrivende stund har fått inn over fire ganger så mye av den ønskede summen på 10 000 dollar.

Her er et annet, spennende tastatur:
Dette Android-tastaturet lar deg skrive uten å løfte fingeren »

Se gutta bak Minuum presentere det unike tastaturet på YouTube:

(Kilder: Indiegogo via Übergizmo)

Les også
Tromsø Pad 9.7 Life: Det «norske» nettbrettet holder ikke mål
Les også
Anbefalte apper til Windows Phone, Android og iOS:: Her er ukens anbefalte apper
Les også
HTC One: Luksusmobilen som tar bilder i mørket
Les også
Slik ser Internett ut
Les også
Vinterens nye Android-apper
Les også
5-åring brukte 15 000 kroner på iPad-app
Les også
Dette Android-tastaturet lar deg skrive uten å løfte fingeren
annonse